Ontbijtsessie over sociaal werk, armoede en participatie

item_left

item_right

Ontbijtsessie over sociaal werk, armoede en participatie

Fri - 07/12/2018 - 08:30 to 11:00

Het armoederisico neemt niet af in Vlaanderen. Beleid vertrekt te vaak vanuit een 'voor wat - hoort wat' redenering. Met gevolgen voor het sociaal werk. De afgelopen jaren voerde Dr. Katrien Boone een onderzoek naar de participatieve praktijken van sociaal werkers in de strijd tegen armoede. De resultaten hiervan worden voorgesteld op 7 december in Gent.

Het werk in Verenigingen waar Armen het Woord Nemen is in het onderzoek van Katrien Boone onder de loep genomen. Welke uitdagingen ervaren sociaal werkers in het werken met participatieve praktijken? Hoe kan je laagdrempelige plaatsen creëren waar mensen in armoede als gelijkwaardig worden erkend? Hoe kan je ervoor zorgen dat deze praktijken de structurele strijd tegen armoede versterken? De onderzoeksresultaten worden voorgesteld met daarna een reflectie van Trees De Bruyker (OCMW Gent).

Praktisch:

Deze sessie gaat door op 7 december in Gent van 08.30 uur -11.00 uur in de gebouwen van de faculteit psychologie en pedagogische wetenschappen (Henri Dunantlaan 2, Gent). Best vooraf hier inschrijven. Meer info vind je hier.