Ook aanwezig op het ISB congres?

item_left

item_right

Ook aanwezig op het ISB congres?

Studiedag
Wed - 20/03/2019 - 09:00 to Thu - 21/03/2019 - 17:00

Op 20 en 21 maart vindt het jaarlijkse ISB-congres plaats, met als thema 'Samen zijn wij Sport'. De Brusselse site Tour & Taxis wordt dan gedurende twee dagen dé ontmoetingsplaats voor lokale besturen en andere sportprofessionals die actief werken met sport. 

Tweedaagse 

Sport heeft vele gezichten die een gedeelde beleidskracht vragen: zwemmen in je vrije tijd, een boksgala of de wekelijkse wedstrijd in de sportclub. Maar ook jongeren die nieuwe vaardigheden opdoen als buurtsportbegeleider, senioren die vitaal blijven via valpreventie of het nieuwe dorpsplein waarbij de wijk heropleeft. Al die verschillende initiatieven vragen specifieke expertise van lokale diensten en actoren. En daarom organiseert ISB dit jaarlijkse congres.  

Het programma

Het ISB-congres is een concrete leer-tweedaagse rond sportstimulering, sportieve ruimte en sportclubondersteuning. Het programma besteedt ook veel aandacht aan de sociale uitdagingen die verbonden zijn aan sport. Er zijn sessies over sociale sportclubondersteuning, buurtsport, ethiek in de sport en over participatie van specifieke doelgroepen. Ook staan er veel praktijkvoorbeelden op het programma en je kan er verschillende sessies volgen over sport voor mensen in armoede.