Warning message

Submissions for this form are closed.

P-Kaffee - infomoment projectoproep participatieprojecten

item_left

item_right

P-Kaffee - infomoment projectoproep participatieprojecten

P-Kaffee
Tue - 13/03/2018 - 09:30 to 12:30

Plan je een subsidieaanvraag voor een participatieproject binnen het Participatiedecreet? Er is een deadline op 1 augustus 2018. Om tot een goed projectvoorstel te komen investeer je best wat tijd. Alles start met degelijke informatie en uitwisseling. Daarom organiseert Demos samen met FARO en Heemkunde Vlaanderen een P-kaffee op dinsdag 13 maart 2018 in Mechelen. Alle vzw's (in oprichting) met plannen voor een participatieproject zijn welkom!

Praktisch

 • Wat: Alles over de mogelijkheden van de subsidielijn ‘participatieprojecten kansengroepen’ binnen het Participatiedecreet + feedback op je projectaanvraag 
 • Voor wie? Organisaties (vzw’s) met plannen voor een participatieproject
 • Datum: dinsdag 13 maart 2018
 • Start-stop: 9.30 uur - 12.30 uur (+ aansluitend netwerkmoment)
 • Waar: Artistieke werkplek H30
 • Adres: Hanswijkstraat 30, 1000 Mechelen (bereikbaarheid), op 10 minuten te voet van het station Mechelen
 • Deelnemen: gratis na inschrijving, inclusief broodjes bij het netwerkmoment (zie onderaan)
 • Inschrijven: via het formulier onderaan deze pagina, tot en met donderdag 8 maart 2018
 • Meer info? Contacteer an.Vandenbergh [at] demos.be (An Van den Bergh) van Demos

P-PROGRAMMA

09.30 uur - Onthaal met koffie

09.45 uur - Verwelkoming door Demos, FARO en Heemkunde Vlaanderen

10.00 uur - Een P-project van A tot Z

De basisinfo en alle belangrijke informatie over de subsidielijn 'Participatieprojecten kansengroepen' op een rij. Wat zijn de doelstellingen, criteria en formele bepalingen? Zowel de inhoudelijke accenten als zakelijke vereisten komen aan bod.

10.30 uur - Drie goedgekeurde participatieprojecten aan het woord

Drie goedgekeurde participatieprojecten geven in een korte pitch een inkijk in hun project:

 • KEYKOP! – La Rose Blanche
  Achter de planten op de vensterbanken van het volkscafé ‘La Rose Blanche’ schuilt een ongemeen boeiend stuk Molenbeekse stadsgeschiedenis. Een participatief traject ingebed in een uniek docu-filmproject met dynamiserende spin offs o.l.v. Kris Kaerts en Polyxeni Roumeliotis in het laatste 'Griekse' volkscafé van laag-Molenbeek. Dit bottom-up initiatief geniet de logistieke ondersteuning van twee naburige cultuurhuizen en verscheidene socio-culturele partners.
 • SPORTPLUS - Sporttrajectbegeleider
  Met het participatieproject 'Sporttrajectbegeleiding voor meisjes en vrouwen' wilde de vzw Sportplus zich enten op bredere maatschappelijke ontwikkelingen, in samenwerking met de sportdienst van Kortrijk. Oorspronkelijk was de bedoeling om een anbod te creëren voor meisjes tussen 12 en 18 jaar. Omdat er een groot nood was voor een ladies only sport aanbod, werd de leeftijd verbreed naar vrouwen tot 25 jaar. Deze vrouwen werden gerekruteerd via zelforganisaties. Op basis van een peiling naar hun noden en behoeften werd verder gezocht naar goede voorbeelden in andere steden waarna Women’s Sport Kortrijk het levenslicht zag.
 • DE GENTSE LENTE - Harira
  Harira is een cultureel participatief project waarbij zowel anderstalige nieuwkomers en vluchtelingen met artistiek talent als diverse jonge Gentse artiesten (vnl. met migratieachtergrond) zonder artistieke opleiding (autodidacten) via een coachingstraject worden begeleid in het reactiveren of verder ontwikkelen van hun talenten en sociale vaardigheden. Ze werken samen aan producties die op verschillende toonmomenten worden gebracht en aan een slotevent op De Gentse Lente en De Gentse Feesten 2017.

11.00 uur - Opsplitsing in werkgroepen rond drie belangrijke beoordelingscriteria

In drie deelgroepjes gaan we concreet aan de slag rond drie belangrijke beoordelingscriteria:

 • De wijze waarop het project inspeelt op en tegemoetkomt aan de eigenheid van de kansengroep of vertrekt vanuit de kansengroep;
 • De actieve participatie van de doelgroep in de totstandkoming van het project;
 • De bijdrage van het project aan het wegwerken van participatiedrempels.

We geven per beoordelingscriterium concrete tips en praktijkvoorbeelden met voldoende info voor jouw vragen of bedenkingen en uitwisseling met andere praktijken.

12.30 uur - Individuele feedback + netwerkmoment met broodjes

Inschrijven voor een feedbackmoment is niet meer mogelijk. Bij dit moment kan je hulp krijgen bij deze vragen: Past mijn project in de projectoproep? Voldoe ik aan de criteria? Waar vind ik een partner? Zit mijn fasering of budget goed?

Er is Facebook-evenement voor wie graag via Facebook op de hoogte blijft: http://bit.ly/2nlZjn7

Inschrijven:

inschrijven