'Performing Facilitation': Over rol van de begeleider in participatief werk met jongeren

item_left

item_right

'Performing Facilitation': Over rol van de begeleider in participatief werk met jongeren

Studiedag
Wed - 15/09/2021 - 13:30 to 17:00

Beeld: Endangered Friends (c) the Young Coneys

Wat heeft de cultuureducatieve facilitator gemeen met een theateracteur van een participatieve voorstelling? En hoe kunnen methodieken van participatieve kunstvoorstellingen inspiratie bieden voor cultuureducatieve projecten met jongeren? Dat zijn de uitgangsvragen voor het roadtripevent dat publiq op 15 september organiseert i.s.m. Destelheide.

Om deze vragen samen te onderzoeken, laten ze eerst 2 experts aan het woord: professor Sruti Bala en participatief kunstenaar Sarah John geven elk een keynote die reflecteert over de rol van de facilitator. Tijdens de lezingen zoomen Bala en John in op hun eigen praktijk en op wereldwijd onderzoek over het thema waarna ze ook met elkaar in gesprek gaan.

Na de dialoog volgen twee parallelle workshops van Keur Eskemm (FR) en The Young Coneys (UK) waarin je interactief met hun praktijk kennis maakt. Beide workshops geven inzicht in de methodieken die in hun werk aan bod komen. De workshop van Keur Eskemm bouwt voort op het project LAP, Laboratoire Artistique Populaire, waarbij jongvolwassenen een artistiek traject en culturele activiteiten met pedagogische, coöperatieve en experimentele dimensies volgen. The Young Coneys is een project van het Londense collectief Coney, dat interactief theater, games en avontuur creëert. Toby Peach, die de artistieke leiding over de groep heeft, laat je kennis maken met de methodieken van The Young Coneys.

Dit roadtripevent wordt georganiseerd in het kader van het Erasmus+ project Participatory Practice: Bridging Youth Work and Arts. De kennis en expertise uit het trainingsevent en seminarie, dat als onderdeel van het Erasmus+ project begin september in Destelheide plaatsvindt, wordt verder ontsloten tijdens het roadtripevent. Voor de uitwerking van dit programma gaat Destelheide de samenwerking aan met Elvira Crois (UA, VUB & Apaya) en Marieke Breyne (Apaya).

Voertaal: Engels

Praktisch:

  • Datum: woensdag 15 september
  • Onthaal vanaf 13.00 uur, start om 13.30 uur, einde voorzien om 17.00 uur
  • Om deel te kunnen nemen, koop je eerst een ticket voor de roadtrip cultuureducatie 2021.

Alle verdere info over tickets en het programma vind je hier op de website van publiq.

Voor vragen kan je publiq contacteren via liesbeth [at] publiq.be