Persvoorstelling SWING - theatrale dansvoorstelling met unieke cast

item_left

foto(c)caroline_rottier

item_right

Persvoorstelling SWING - theatrale dansvoorstelling met unieke cast

Voorstelling
Mon - 11/02/2019 - 11:00 to 13:00

Op 11 februari wordt de nieuwe voorstelling SWING voorgesteld aan pers en programmatoren. SWING is een theatrale dansvoorstelling met een wel erg unieke cast.

foto(c)caroline_rottier

SWING is een theatrale dansvoorstelling met poëzie, humor, ontroering en swingende live muziek, bedoeld voor een gemengd publiek van theater, muziek en dansliefhebbers, grootouders, kleinkinderen, nonkels, tantes en ouders! De cast bestaat uit 9 ouderen van 65+, 2 personen met een psychische kwetsbaarheid en 5 professionele muzikanten, waaronder de 74 jarige zanger Little Jimmy. De muzikanten van de SWING band zijn: Pol Depoorter, Laurens Joensen, Otto Kint en Dirk Naessens (onder andere bekend van de BROKEN CIRCLE BREAKDOWN, WILLEM VERMANDERE, URBAN TRAD en MANdolinMAN ). Zij zijn gespecialiseerd in Americana (Bluegrass, blues, country, Hawaiian en Tex-Mex) en zijn virtuoos op de gitaar, mandoline, viool en contrabas.

In de voorstelling komen thema’s als verlangen en verlies, de liefde en verloren geluk aan bod. “Kontakthof” van Pina Baush met dansers van 65+ is voor deze voorstelling een startende inspiratie geweest. De groeiende groep senioren is een actueel thema in de huidige en toekomstige maatschappij. De voorstelling slaagt erin om niet-professionele spelers een professioneel kader te kunnen bieden om tot een kunstzinnig resultaat te komen, hierin gesteund door de Minister van Cultuur, die os een projectsubsidie heeft toegekend om dit te kunnen verwezenlijken.

Als extra bijzonderheid kunnen er in combinatie met deze voorstelling een 3-tal workshops gegeven worden met 'ouderen' als doelgroep. De deelnemers aan de workshop kunnen vervolgens een kort moment in de al bestaande voorstelling worden opgenomen.

Praktische informatie

  • Organisator: Gemeenschapscentrum De Zeyp
  • Wanneer: maandag 11 februari 2019
  • Start-Stop: 11:00 - 13:00
  • Waar: De Markten (Spiegelzaal eerste verdieping) op de Oude Graanmarkt 5 in Brussel
  • Reservatie: Gelieve uw komst te bevestigen vóór maandag 28 januari 2019 via mail op onthaal [at] dezeyp.be of telefonisch op 02 422 00 11 (onthaal van GC De Zeyp)

Op het programma

  • 11h – 11.30h - aankomst, ontvangst met koffie
  • 11.30h – 12h - muziek van de SWING band met ‘special appearence’! van de 74 jarige bluesman LittleJimmy alias Don Croissant kort interview door Marcel met regisseur Caroline Rottier en choreografe Birgit Kersbergen muzikale afsluiting met de SWING band
  • 12h – 13h - broodjeslunch en een glaasje cava