Playground: Internationale conferentie over de sociale impact van muziek maken

item_left

item_right

Playground: Internationale conferentie over de sociale impact van muziek maken

Studiedag
Wed - 07/12/2022 - 10:00 to 17:00

Op 7 december 2022 slaat PLAY GROUND de handen ineen met HOGENT, de Hogeschool voor Toegepaste Wetenschappen en Kunsten in Gent, in een conferentie rond het internationale onderzoeksproject 'Music for social impact'.

Via lezingen, workshops, miniconcerten en netwerkmomenten zal de conferentie een licht werpen op het perspectief en de ervaring van de individuele muzikant binnen sociale muziekpraktijken.

foto (c) Playground

Wat is Play Ground?

PLAY GROUND is een Europees samenwerkingsproject gewijd aan de organisatie en verbetering van muziekprojecten voor kinderen en jongeren uit kwetsbare achtergronden.

Het project dient als een internationaal leerplatform voor muzikanten, culturele en werkers, muziekdocenten en academici om inzichten en inspiratie uit te wisselen rond hoogwaardige muziekprojecten die jongeren echt betrekken bij de kracht en het plezier van muziek maken, voorbij sociale, culturele en taalbarrières.

Wat kan je verwachten (voor 30 euro inclusief lunch & koffiepauzes)? 

  • een keynote door Gillian Howell, Australische onderzoeker en muzikant actief in participatieve muziekprojecten
  • een panelgesprek met muzikanten uit België die veel ervaring hebben in participatieve muziekprojecten (Zeno Popescu, Hilde Declerq, Thomas Noël, en Gillian sluit oo aan)
  • twee muzikale intermezzo's
  • een presentatie van het onderzoek & de survey resultaten
  • twee workshops die vertrekken vanuit de interviewdata, maar focussen op wat we nu leren uit deze onderzoeksresultaten en wat we ermee kunnen in  prakijk/beleid/onderzoek. 

De link naar het volledige programma en hoe in te schrijven, vind je hier.

Meer informatie over het onderzoeksproject zelf vind je hier.

Het onderzoeksproject liep 3 jaar en werd uitgevoerd door HOGENt (België), Guildhall School of Music & Drama (Londoen), University Royal Holloway (London), Sibelius-UIArts (Finland) en Fundacion Universitaria Juan N. Corpas (Colombia).