Plazey festival 2024 SAVE THE DATE

item_left

item_right

Plazey festival 2024 SAVE THE DATE

Voorstelling
Mon - 18/03/2024 - 10:15

De Brusselse Gemeenschapscentra De Platoo (Koekelberg) en De Zeyp (Ganshoren) kozen ervoor om verandering in te zetten en van het jaarlijkse Plazey festival in het Elisabethpark een toegankelijk, inclusief en transparant festival te maken. GC De Platoo wil dat iedereen zich welkom voelt en streeft er naar om van het festival én het gemeenschapscentrum ook een echte weerspiegeling van de buurt te maken. De vorige editie was het moment om die eerste nieuwe stappen zichtbaar te maken. Ook dit jaar zet GC De Platoo in op inclusie, met ruimte voor experiment, gedragen door de hele organisatie, van bestuur tot team, vrijwilligers en buurtbewoners. 

Plazey werkt aan toegankelijkheid. Dēmos begeleidt GC De Platoo in dit proces met een traject 'Platoo Inclusief' dat drie jaar loopt. Dat betekent dat we nadenken over hoe we mensen kunnen bereiken die vandaag de weg naar het huis en het festival nog niet vinden. Voor mensen die in het dagelijkse leven beperkt worden is de toegang tot het aanbod niet altijd evident. Omdat ze bijvoorbeeld in een rolstoel niet makkelijk op het grasveld van het festival kunnen, omdat de website te moeilijk leesbaar is, of omdat ze zich kwetsbaar of geïsoleerd voelen en niet alleen durven te komen. We werken aan zichtbare en onzichtbare drempels. En dat doen we samen met een heel aantal vrijwilligers. 

Doe mee

Denk je mee na over de toekomst van Plazey? Met en voor wie doen we het, welke artiesten, welke ateliers, welke voorstellingen, met of zonder podium? Naar wie gaan we vooraf kijken en luisteren? Heb je aanbevelingen rond toegankelijkheid van de activiteiten of het aanbod? Noem maar op! 

  • Wanneer: 20/4/24 (10:00 - 12:00) en op 15/6/24 (10:00 - 12:00). GC Platoo zorgt voor koffie en ontbijt.
  • Hebben we je nog niet gehoord, maar heb jij ook aanbevelingen? Neem contact op via info [at] plazey.be of 02 412 00 50. Jouw stem is belangrijk!

Save the date

Plazey is een plezant en gratis stadsfestival dat 3 dagen duurt, maar waar 365 dagen aan gewerkt wordt. Het vindt plaats in het Elisabethpark in Koekelberg. Je kan er luisteren naar concerten, kijken naar dans- en circusvoorstellingen en je kan er meedoen met één van de vele workshops.