Demos is een team nomadische kenniswerkers. We volgen maatschappelijke ontwikkelingen die de cultuur-, jeugdwerk- en sportsector vormgeven en werken aan gelijkheid en participatie. We staan voor cultuur, jeugdwerk en sport die aansturen op maatschappelijke veranderingen en bouwen aan een meer open, inclusieve en democratische samenleving.
publiq en AmuseeVous organiseren studiedag over jongeren en cultuur
item_left
item_right
publiq en AmuseeVous organiseren studiedag over jongeren en cultuur
publiq en AmuseeVous zoomen tijdens het UiTsalon op donderdag 22 november 2018 in op jongeren en cultuur. Op deze studiedag niet veel theorie maar vooral een pak inzichten en antwoorden uit eerste hand, van de jongeren zelf! Je maakt kennis met de AmuseeVous rapporten en ontdekt hoe het Gallo-Romeins museum en een hogeschool inspeelden op de feedback van jongeren. Jongeren stellen hun jeugdig MANIFEST voor over de toekomst van de cultuursector en ten slotte antwoorden ze persoonlijk op jouw prangende vragen.
PROGRAMMA
13.00-13.30
Ontvangst met koffie
13.30-14.10
De AmuseeVous rapporten uncovered
Voor enkele organisaties stelde AmuseeVous een jongerenteam samen om als ‘secret shopper’ na te gaan hoe jongerenproof de organisatie is. De resultaten daarvan vormen de AmuseeVous rapporten. Wat houden deze in, hoe gaan ze in hun werk en wat zijn de take-aways van de voorbije jaren? Na deze sessie hebben de rapporten geen geheimen meer en neem je heel wat interessante en verrassende inzichten mee naar huis over de bevindingen van de jongeren.
Annouk Brebels, coördinator AmuseeVous
14.10-14.30
Case: jongeren en het Gallo-Romeins Museum
Enkele jongeren buigen zich over het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Ze deden enkele concrete voorstellen over hoe het museum beter kan inspelen op de noden van jongeren. Welke impact heeft dit traject gehad op de jongerenwerking van het museum? Ontdek hoe ze aan de slag gingen met de resultaten en welke aanpassingen er werden gedaan en wat de effecten ervan zijn.
Nancy Tilkin, publiekswerking Gallo-Romeins Museum
14.30-14.50
Case: communicatie naar studenten onder de loep
Enkele jongeren bogen zich over de communicatie van de Karel De Grote Hogeschool - campus Sint Lucas. Hoe voert deze hogeschool haar communicatie om studenten te werven? Zouden de jongeren het zelf anders aanpakken? Hoe willen zij worden bereikt? Wat werkt en wat werkt niet? Ook over de interne communicatie werpen de jongeren hun kritische blik. Je komt te weten hoe de betrokken medewerkers van de hogeschool op basis van deze bevindingen hun communicatie hebben aangepast en wat de resultaten hiervan zijn.
Inge Van Ermengem, Karel De Grote Hogeschool
14.50-15.10
pauze
15.10-15.30
Jeugdig MANIFEST
Hoe ziet de cultuursector er in de toekomst uit als het van de jongeren afhangt? De AmuseeVous rapporten vormen een bron van inspiratie om op deze vraag te antwoorden. Anderzijds geven de jongeren je ook een duidelijk inzicht in hoe hun eigen ervaringen hun blik op de cultuurinstellingen beïnvloedt.
Eulaly Vanroelen, Liesbeth De Clercq en Esther De Reys, jongerenteam AmuseeVous
15.30-16.45
Eerste Hulp bij jongeren issues.
Leg je probleem voor aan de jongeren zelf en ga na waar en hoe jij verandering teweeg kan brengen in je eigen organisatie.
Praktisch
WANNEER
Donderdag 22.11.2018
13.00 - 16.45
WAAR
OPEK – Openbaar Entrepot voor de Kunsten
Vaartkom 4 – 3000 Leuven
Bekijk de locatie op de kaart
INSCHRIJVEN
49 euro (excl. BTW).
Voor elke tweede deelnemer van dezelfde organisatie: 30 euro.
Kostenloos annuleren en inschrijven kan tot en met donderdag 15 november. Inschrijven via deze link.