'Stay tuned' - 8ste Disability Film Festival in Leuven

item_left

foto(c)2punt8

item_right

'Stay tuned' - 8ste Disability Film Festival in Leuven

Voorstelling
Mon - 12/03/2018 - 14:00 to Fri - 16/03/2018 - 19:00

Voor de 8ste keer vindt in Leuven het Disability Film Festival plaats. Een week lang kan je elke dag genieten van een kwaliteitsvolle film waarin het menselijke lichaam en de menselijke geest op de meest uiteenlopende manier worden afgebeeld. Het festival is gratis en een toonbeeld van toegankelijkheid. Je hoeft enkel op voorhand in te schrijven.

foto(c)2punt8

Op één schoolvoorstelling na zijn alle films toegankelijk voor het brede publiek en bovendien volledig gratis. Enkel op voorhand inschrijven is verplicht. Het festival streeft verder naar een optimale toegankelijkheid. De dagelijkse film wordt telkens ingeleid door een organisatie die sterk betrokken is met mensen met een handicap. Op de openingsdag van het festival verzorgt Geert Van Hove een inleidende lezing over 'Beeldvorming en handicap: Van films over handicap naar films door en met personen met een handicap?!' 

Wil je meer lezen over de internationale ontwikkeling om films en filmfestivals in de handen te geven van mensen met een handicap? In dit Engelstalige artikel kan je je helemaal verdiepen in de materie.

Extra workshop

Op woensdag 28 februari 2018 wordt in het kader van de samenwerking tussen het disability filmfestival en Lagere School Blauwput een extra workshop georganiseerd. Deze workshop wordt begeleid door Jan Fransen en Joke Visser van de Nederlandse Nationale Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). In deze workshop wordt toegelicht hoe leerkrachten kinderen in de klas kunnen sensibiliseren rond het thema handicap. Bent u een leerkracht in het lager onderwijs (bij voorkeur 3de en 4de leerjaar) en wens je deel te nemen aan deze workshop, neem dan contact op met pieter.verstraete [at] kuleuven.be. Meer info over de workshop vind je in het Word-document onderaan.