Studiedag JES over kinderparticipatie in de publieke ruimte

item_left

foto(c)JESvzw

item_right

Studiedag JES over kinderparticipatie in de publieke ruimte

Studiedag
Thu - 25/04/2019 - 09:00 to 16:00

JES heeft ondertussen 15 jaar ervaring als bedenker en uitvoerder van participatieve processen met jonge stadsbewoners in de publieke ruimte. Tijdens deze studiedag willen ze hun werk tonen en hun praktijk spiegelen aan de inzichten van anderen. Samen met de deelnemers gaan ze op zoek gaan naar handvatten voor een stedelijk beleid dat optimaal rekening houdt met de verzuchtingen van kinderen en jongeren.

foto(c)JESvzw

Programma

Je kiest een voormiddagsessie en een namiddagsessie. Een beschrijving van alle afzonderlijke sessies vind je de rechterkolom van de inschrijvingsmodule.

09.00 uur: Onthaal op de verschillende startlocaties
09.30 uur: Start van de voormiddagsessies (good practices op locatie)
12.45 uur: Broodjeslunch bij JES
13.45 uur: Start van de namiddagsessies (reflecties)
15.30 uur: Panelgesprek (*)
16.15 uur: Receptie

(*) Het panel bestaat onder andere uit VGC Collegelid van Cultuur, Jeugd, Sport en Stedelijk Beleid, tevens Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Tine Van Herck (PTA), team Bouwmeester.

Voor wie organiseert JES deze studiedag?

De organisatoren richten zich tot iedereen die gelooft dat kinderen en jongeren mede-eigenaar en -vormgever (kunnen) zijn van de publieke ruimte. Ze verwelkomen graag een diversiteit van sectoren, steden, professionals die actief zijn op de eerste of de tweede lijn, onderzoekers... Alhoewel ze vertrekken van de Brusselse context, trekken ze de thematiek van deze studiedag ver open. Let wel: de sprekers spreken hun eigen taal, er is geen vertaling voorzien tussen het Nederlands en het Frans. 

Inschrijven kan door in de rechterkolom de inschrijvingsmodule in te vullen.
Daarin ontdek je ook het schema van de dag en de inhoud van de afzonderlijke sessies.

Praktische info

Deelname in de onkosten: 30 euro (lunch en receptie inbegrepen), te storten op rek.nr. BE48 7343 2521 3727 van JES vzw met mededeling 'studiedag 25/04'.
Eenmaal ingeschreven zullen de organisatoren je in de aanloop naar de studiedag contacteren met aanvullende praktische informatie zoals de bereikbaarheid van de startlocatie.

Meer info?

Bel naar 024 116 883 en vraag naar Wolke of Jessica. Je kan ook mailen naar yota [at] jes.be