TRES maakt ongehoorde verhalen van jongeren zichtbaar

item_left

foto(c)TRES_kunstproject

item_right

TRES maakt ongehoorde verhalen van jongeren zichtbaar

Voorstelling
Fri - 26/04/2019 - 18:30 to Sun - 12/05/2019 - 18:30

TRES is een project waarin kinderen en jongeren uit de jeugdzorg de kans krijgen om nauw samen te werken met een kunstenaar. Hierbij werkt de kunsteducatieve organisatie Artforum samen met drie organisaties uit de jeugdzorg: De Wissel, MFC Combo en OBC Ter Wende-Espero.

Dit jaar werkt Artforum ook voor het eerst samen met de jeugdzorgorganisatie Sporen. Het resultaat van deze samenwerking kan je van 26 april tot en met 12 mei 2019 bekijken in Hal 5 (Locomotievenstraat, Kessel-Lo).

foto(c)TRES_kunstproject

Concreet gaat het om tien kinderen en jongeren uit MFC Combo, De Wissel, OBC Ter Wende-Espero en Sporen die dit voorjaar hebben samengewerkt met een kunstenaar. Tijdens 10 ontmoetingen in het atelier van de kunstenaar werken ze samen aan een kunstwerk. De jongeren bepalen zelf welke verbinding ze aangaan met de kunstenaars. Ze krijgen de tijd om een idee te laten rijpen en om iets op te bouwen. Het proces dat hierbij komt kijken, nodigt uit tot communicatie, samenwerking, out-of-the-box denken, flexibiliteit en creativiteit.

Bij TRES is niet enkel het eindproduct van belang, maar ook de weg er naartoe. De kinderen en jongeren kunnen hun eigen keuzes maken, hun eigen verhaal schrijven en zich als persoon ontplooien. Hun talenten worden in de kijker gezet en ze zien hun eigenwaarde bevestigd. TRES probeert hun ongehoorde verhalen zichtbaar te maken.

Het resultaat van deze samenwerking kan je van 26 april tot en met 12 mei 2019 bekijken in Hal 5 (Locomotievenstraat, Kessel-Lo).

Heb je graag meer uitleg? Elke woensdag, donderdag en vrijdag tijdens de expo kan je een gratis rondleiding krijgen van de medewerkers van Artforum. Meer info is verkrijgbaar via maarten [at] artforum.be.

Op de facebookpagina van het project vind je foto's van de voorbije expo's. Op de website van Artforum kan je verschillende audioverhalen beluisteren over de samenwerkingen.