UGent-Leerstoel Verheeke: derde bijeenkomst over de toekomst van de sport

item_left

item_right

UGent-Leerstoel Verheeke: derde bijeenkomst over de toekomst van de sport

Studiedag
Mon - 01/04/2019 - 19:30 to 22:30

Op 1 april vindt in Gent de derde meeting van de UGent Leerstoel Frans Verheeke plaats. Het thema van deze bijeenkomst is 'sport en tewerkstelling: statuten, verloning, vergoeding, benchmarking'. Deze meetings worden georganiseerd rond actuele topics en met een visie op de toekomst.

Beeld: Ken Nakano - CC BY 2.0

Het programma

  • 19.30 uur: Ontvangst - Jonge jongleurs van Circusplaneet 
  • 20.00 uur: Verwelkoming door Pascal Delheye (UGent-Leerstoel Frans Verheeke — De Toekomst van de Sport)
  • 20.05 uur: Vergelijking tussen de verloning van profvoetballers en het loonbeleid in de industrie/overheid. Ivan De Witte (Hudson)
    • Mogelijkheid tot vraagstelling vanuit het publiek
  • 20.50 uur: Professionalisering van de sportsector versus het statuut verenigingswerk: een gouden combinatie?  - Davy Callewaert (Sportwerk Vlaanderen)
    • Mogelijkheid tot vraagstelling vanuit het publiek
  • 21.30 uur: Netwerkmoment tijdens afsluitende receptie, aangeboden door de financierende partners van de Leerstoel.

Je kan gratis inschrijven via www.detoekomstvandesport.be

Over de UGent leerstoel Frans Verheeke

Deze leerstoel is een professoraat dat wordt gefinancierd om thematisch onderzoek te verrichten in afstemming met maatschappelijke uitdagingen. Deze leerstoel aan de UGent werd opgericht binnen de Politieke Wetenschappen. En dat is uniek in België, want de andere universitaire sportinstituten hebben een medische oorsprong. Sport is vanuit politiekwetenschappelijk perspectief nochtans een bijzonder interessant thema, omdat het raakt aan veel andere beleidsdomeinen. Daarom wil de Leerstoel een lans breken voor een intersectorale aanpak. Als bruggenbouwer en facilitator wil deze Leerstoel tijdens het onderzoek zelf het veld opgaan om te luisteren naar wat er leeft bij de actoren. De organisatie van publiektoegankelijke ‘meetings’ biedt de Leerstoel een platform om kennis en ervaringen uit te wisselen. ‘Kansengroepen’ – vrouwen, personen met een migratieachtergrond, personen met een beperking, personen in armoede… – krijgen daarbij extra aandacht met het oog op empowerment.