Vierde platformbijeenkomst sociaal-sportieve praktijken op 30 oktober 2020

item_left

item_right

Vierde platformbijeenkomst sociaal-sportieve praktijken op 30 oktober 2020

Praktijktafel
Fri - 30/10/2020 - 09:30 to 11:00

Je bent actief in een sociaal-sportieve praktijk die kenmerken heeft van een sportvereniging met uitgesproken sociale ambities? Je zoekt collegiale uitwisseling met gelijkgezinden? Kom dan zeker naar onze volgende platformbijeenkomst op 30 oktober ! De meeting vindt digitaal plaats. Het is ook je kans om onze gezamenlijke acties van de volgende maanden mee vorm te geven. Schrijf je in via het formulier onderaan om jouw corona-proof plekje te reserveren.

Urban Center Brussel - Greg Lox

Waarom we samenkomen in oktober? 

Omdat het hoog tijd is om de koppen bij elkaar te steken en om je een update geven. Ondanks de corona-periode werkten we de voorbije maanden in kleinere werkgroepen aan topics die leven bij sociaal-sportieve praktijken. Je krijgt de kans om hierover meer te weten, feedback te geven en om nieuwe plannen te smeden. Tegelijk is deze bijeenkomst de ideale kans om gelijkgezinde praktijken te ontmoeten en samenwerking te vinden.  Meer info over de doelstellingen en opzet van dit platform vind je hier

Programma 

 • 09.30 - 10u: intro 
 • 10u – 10.30u:  keuzesessies ronde 1. Je sluit aan op één van de volgende werkgroepen
  • Wegen op het beleid. Tijdens deze sessie krijg je de kans om mee onze acties rond beleidsbeïnvloeding vorm te geven. We geven je een update over wat er momenteel gebeurt rond dit thema. Daarnaast maken onze plannen concreet over de organisatie van een gepland beleidsmoment. Werk je graag mee? Onder welke voorwaarden? Heb je aandachtspunten en zie je aanknopingspunten? Geef het tijdens deze sessie.
  • Een campagne en een website. In een werkgroep ontpopte het idee om een campagne uit te werken die zich richt naar een breed publiek. Het doel? Aan zo veel mogelijk mensen de wervende kracht van sociaal-sportieve praktijken tonen.  Ben je met jouw praktijk graag betrokken hierop? Je krijgt een stand van zaken en je krijgt de kans om de koers vorm te geven. Ook bespreken we in de sessie onze werkzaamheden rond onze nieuwe website en logo van het platform.
  • Geïnteresseerd om vorming en consulting te geven? Enkele praktijken uit het platform werkten het voorstel uit om samen vorming en consulting uit te werken aan geïnteresseerde externe partners. We presenteren op deze sessie een levensvatbaar concept. Je krijgt de kans om te luisteren en ideeën te geven. Wie weet stap je wel graag mee in deze samenwerking? Of zie je andere alternatieven?
 • 10.30u – 11 u: keuzessessies ronde 2. Je sluit aan op één van de volgende werkgroepen
  • Wegen op het beleid
  • Een campagne en een website
  • Geïnteresseerd om vorming en consulting te geven

​Praktisch

 • Vrijdag 30 oktober 2020 - van 9u30 tot 11u
 • Inschrijven doe je via onderstaande webformulier, en kan tot 28 oktober
 • Via Zoom of teams. Je krijgt donderdag 29/10 een vergaderlink doorgestuurd als je bent ingeschreven.
 • Deelnemen is gratis, maar je moet wel trekker of vrijwilliger in een sociaal-sportieve praktijk zijn (meer info vind je hieronder)

Voor wie?

We richten ons met dit cross-sectorale platform op praktijken die beantwoorden aan de volgende vier criteria:

 • Je praktijk heeft expliciete sociale ambities. Je praktijk werkt systematisch aan een sociale meerwaarde via sport. Dat is niet enkel zichtbaar via een eenmalige actie, maar ook in de dagelijkse werking, visie en structuur van je organisatie. De leefwereld van je doelgroep staat centraal in je aanbod, en daardoor maak je ook bruggen met andere levensdomeinen. 
 • Je praktijk heeft kenmerken van een sportclub en je sportpraktijk claimt een permanent bestaansrecht. Je leidt niet enkel toe, en je organisatie heeft dus een eigen identiteit: bijvoorbeeld een (club-)naam, Facebookpagina of website.  
 • Je praktijk kiest voor kwaliteitsvolle en duurzame sportbeoefening. En binnen dit duurzame kader ontwikkel je ook vormen van laagdrempelig sporten. Dat jouw vereniging sociale ambities heeft, doet niets af van je sportieve dromen: recreatief of competitief. 
 • Zowel vrijwilligers als beroepskrachten zijn welkom op ons platform. Maar als je een beroepskracht bent, dan ben je beroepsmatig actief in een sociaal-sportieve praktijk en niet errond. De sportpraktijk is dus de plek waar je bureau staat. 

inschrijven

Met een 'ja' kies je voor een inschrijving op onze nieuwsbrief 'Sport'. Je kan in onze privacyverklaring lezen hoe we omgaan met je gegevens. Met gegevens bedoelen we zowel de gegevens voor een inschrijving voor een nieuwsbrief, alsook de gegevens voor een inschrijving voor een evenement.