Vorming 'Aan de slag met jongeren' bij JES

item_left

Jeremy Thomas Unsplash

item_right

Vorming 'Aan de slag met jongeren' bij JES

Vormingstraject
Tue - 18/02/2020 - 09:30 to Wed - 19/02/2020 - 16:30

Ben of ga je 'Aan de Slag met Jongeren'? Op dinsdag 18 en woensdag 19 februari organiseert JES Academy een vormingstweedaagse waarop ze je meenemen in hun manier van kijken naar en aan de slag gaan met jongeren in een stedelijke context. Ze doen dit op een interactieve, ervaringsgerichte manier en creëren ook plaats voor uitwisseling. 

jeremy-thomas-unsplash

Beeld: via Jeremy Thomas - Unsplash

Al meer dan 30 jaar zet JES zich in voor jongeren in de stad en dat in wijken en met een doelgroep die zich vaak laat omschrijven als kwetsbaar. Naast het ontspannende en vrijblijvende element weet JES ook een sterke leercontext neer te zetten. Veel van de reguliere processen, procedures en begeleidingsmodellen zijn stevig onder de loep genomen of aangepast in functie van de doelgroep en de waarden van de organisatie. In deze tweedaagse vorming geeft JES je de basis van hun manier van werken mee.

Deze opleiding geeft je de nodige kennis, modellen en methoden mee om zelf toe te passen op jouw werking of persoonlijke manier van werken. De afwisseling tussen informatieoverdracht, reflectie en een stevige koppeling met de praktijk (zowel de JES-praktijk als die van de deelnemers) zorgt ervoor dat dit geen zweverige maar een actief betrokken training wordt. De sessies zijn verdeeld over 3 logische stappen die je ook apart kan aanvragen.

Sessie 1: Wat moet ik weten over jongeren?
Sessie 2: Hoe ga ik in interactie met jongeren?
Sessie 3: Hoe versterk ik jongeren?

Je vindt meer info en een inschrijvingsformulier via deze link. Een wervend verslag van de eerste 'Aan de Slag met Jongeren' vind je hier.