Workshop Danspunt over inclusief dansles geven

item_left

(c)silver-de-kwaasteniet

item_right

Workshop Danspunt over inclusief dansles geven

Vormingstraject
Sat - 23/11/2019 - 13:30 to Sat - 14/12/2019 - 17:00

Geef je dansles en wil je die passie ook doorgeven aan mensen met een beperking? Danspunt organiseert twee workshops over inclusief dansles geven, samen met Platform-K en Recreas. De workshops worden begeleid door Frauke Seynnaeve, dansmedewerker bij Platform-K.

(c)silver-de-kwaasteniet

Mensen met een beperking brengen vaak een nieuwe dosis inspiratie binnen in een dansles. Inclusief lesgeven begint dan ook met een open en nieuwsgierige houding. Maar het vergt uiteraard ook enige knowhow. In deze vorming gaan je dieper in op wat een inclusieve mindset is, hoe dit jouw visie op dans beïnvloedt, welke drempels er bestaan en hoe je die kan wegwerken. Je krijgt tools aangereikt om mee aan de slag te gaan, om het niveau uitdagend te houden voor iedereen.

In het eerste deel proef je van een inclusieve dansles samen met de dansers van Platform-K. Het tweede deel bestaat uit reflectie en uitwisseling. Er is ruimte voor vragen en het bespreken van praktische obstakels. Bedenkingen of vragen mag je op voorhand mailen aan Frauke Seynnaeve die de vorming geeft. Frauke schreef ook mee aan de methodiekenbundel Eigendraads (verkrijgbaar tijdens de vorming).

Praktische info

Je kan de sessie volgen op twee locaties volgen: 

  • zaterdag 23 november van 13.30 uur -17.00 uur in De Markten in Brussel (schrijf je in via deze link)
  • zaterdag 14 december van 13.30 uur -17.00 uur in De Grote Post in Oostende (schrijf je in via deze link)