workshop en wedstrijd 'Migraphic story: illustratie, identiteit en migratie'

item_left

Fotograaf: David Marcu

item_right

workshop en wedstrijd 'Migraphic story: illustratie, identiteit en migratie'

Sun - 01/02/2015 - 11:00 to 16:00

ella ? kenniscentrum gender en etniciteit werkt in 2014-2015 aan twee projecten over jongeren, migratie en identiteit. In het project Migraphic Novel verzamelen we verhalen van jongeren met een migratieachtergrond. 
Illustratrice Shamisa Debroey en schrijfster Rachida Lamrabet gaan op basis van deze getuigenissen samen aan het werk en creëren vijf grafische verhalen die gebundeld worden tot striproman. De teken- en verhalenwedstrijd Migraphic story biedt jongeren de kans zelf creatief aan de slag te gaan. 

Op zondag 1 februari kan je gratis deelnemen aan de laatste workshop ?Migraphic story: illustratie, identiteit en migratie?.

Na een gratis rondleiding in het Red Star Line museum volgt een intensieve en creatieve workshop illustratie, identiteit en migratie door Faryda Moumouh, waar jongeren (18 ? 26 jaar) aan de hand van een tekening, illustratie, schilderij,? kunnen uitdrukken wat ?migratie? voor hen betekent. 

Aan het einde van de dag verzamelen we de werkstukken om ze vervolgens te bezorgen aan onze juryleden die op woensdagnamiddag 4 maart 2015 de winnaars van de teken- en verhalenwedstrijd bekend zullen maken. De sterkste, creatiefste inzendingen van de wedstrijd krijgen bovendien een plek in de reizende expo die vanaf maart 2015 in scholen, bibliotheken, stations, jeugdhuizen,? te zien zal zijn. Zorg dat je erbij bent!

  • Doelgroep: 18 ? 26 jaar
  • Inschrijven: mailen naar amal.miri [at] ellavzw.be ten laatste op woensdag 28/01
  • Deelname is gratis + lunch wordt voorzien