5 aanbevelingen voor inclusief sportbeleid in nieuw memorandum

item_left

item_right

5 aanbevelingen voor inclusief sportbeleid in nieuw memorandum

Pieter

Toen we dit bericht eerst online plaatsten, spraken we over 25 sociaal-sportieve praktijken uit Vlaanderen en Brussel die samen schreven aan een memorandum. Intussen zijn het er 38! Ze geven daarin samen vijf aanbevelingen aan de Vlaamse minister van Sport om meer aandacht te hebben voor een sociaal en inclusief sportbeleid.

Beeld: Patrick De Paepe - Antwerp Wolf Pack

5 aanbevelingen 

Begin 2019 bundelden verschillende sociaal-sportieve praktijken de krachten in een platform. Doel van dit platform is om elkaar te versterken en gezamenlijk meer te wegen op het beleid. Ondertussen staat het platform een stapje verder, want het heeft een memorandum dat gericht is aan de nieuwe minister. Het volledige memorandum kan je hier vinden. Daarin staan 5 aanbevelingen: 

  • erken onze sociale én sportieve identiteit 
  • maak ruimte voor een belangenbehartiger 
  • steun de nieuwe beroepskracht 
  • zorg voor meer sociale accenten in het opleidingsaanbod
  • maak ruimte voor co-creatief onderzoek

Rol demos 

De ondertekenaars van het memorandum bevinden zich over heel Vlaanderen. Dat zie je op deze kaart. Vanuit Demos (h)erkennen we de noden en vragen die deze sociaal-sportieve praktijken formuleren. Daarom nemen we een rol op als begeleider en facilitator voor dit platform, dat via een open oproep tot stand kwam. We willen benadrukken dat dit platform in eerste plaats wordt getrokken door de praktijken zelf.

Ook ondertekenen?

Ben je ook een sociaal-sportieve praktijk en wens je aan te sluiten op volgende bijeenkomsten, dan ben je zeker welkom. Je kan ook nog altijd ondertekenen! Met dit platform vertegenwoordigen we immers nog lang niet alle straffe praktijken in Vlaanderen, en we steken een uitgestoken hand naar alle andere betrokkenen. Voor meer informatie kan je terecht bij onze collega Pieter Smets.

Meer weten over 'sociaal-sportieve praktijken'? Check dan hier onze blogreeks of begin bij dit filmpje:

 

Bijlage(n):