8 nieuwe lokale netwerken vrijetijdsparticipatie

item_left

item_right

8 nieuwe lokale netwerken vrijetijdsparticipatie

astrid

Sedert deze maand zijn ze met 127: de steden en gemeenten die in een lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie werk maken van toegankelijke vrije tijd voor mensen in armoede. Minister Sven Gatz keurde de afsprakennota's van 8 nieuwe netwerken goed: Bilzen, Borsbeek, Genk, Houthalen-Helchteren, Machelen, Merchtem, Nazareth en Wuustwezel schieten deze maand uit de startblokken.

Samen ontvangen de 8 nieuwe netwerken jaarlijks 46.470 euro subsidie. Een overzicht van alle lokale netwerken vind je op de website van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media. 

Een ‘lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie van mensen in armoede’ is een lokaal samenwerkingsverband van minstens de vrijetijdsdiensten (cultuur, jeugd, sport), het OCMW en één of meerdere sociale organisaties die mensen in armoede vertegenwoordigen of bereiken in de gemeente. Samen werken deze partners de participatiedrempels die mensen in armoede ervaren weg. Meer info over de lokale netwerken vind je hier

Is er in jouw gemeente nog geen lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie actief? Dan kan je ook dit jaar tegen 1 oktober 2018 een afsprakennota indienen bij de Vlaamse overheid. Demos kan je daarbij ondersteunen. Neem gerust contact op met Astrid De Bruycker via astrid.debruycker [at] demos.be (subject: info%20opstart%20lokaal%20netwerk%20vrijetijdsparticipatie%20)