An Urgent Embrace: essentiële steun voor een liefhebbende gemeenschap

item_left

item_right

An Urgent Embrace: essentiële steun voor een liefhebbende gemeenschap

an


2020 was voor velen van ons een moeilijk jaar, en dat geldt ook voor de Globe Aroma-gemeenschap. Ook kunstenaars, kunstliefhebbers en creatievelingen in het Globe Aroma-netwerk worden geconfronteerd met de intense financiële gevolgen van Covid-19 in onze samenleving. Mensen zien betaalde opdrachten opgeschort, carrièremogelijkheden gemist en velen vallen tussen de mazen van het sociale/economische opvangnet. 

De urgentie van de situatie dwingt Globe Aroma om uit de artistieke comfortzone te stappen en mensen op een solidaire financiële manier met elkaar te verbinden. Ontvangers – mensen die financiële steun nodig hebben – worden verbonden met gevers – mensen die wat geld over hebben. Om dat te doen, werken ze samen met SOS Relief om hun bestaande peer-to-peer solidariteitsinstrument voor de Globe Aroma-gemeenschap in te zetten en aan te passen. Dankzij dit systeem kan een gever die wil doneren dit direct doen aan een ontvanger. Jouw steun gaat niet naar Globe Aroma, maar je steunt een persoon in nood uit de Globe Aroma gemeenschap.

An Urgent Embrace is een platform in de tijd beperkt, dus aarzel niet. Het succes van deze tool is gebaseerd op vertrouwen: ‘mensen hebben geld nodig – no questions asked’. De gever en de ontvanger kennen elkaars naam. Alle andere informatie wordt alleen bekendgemaakt als beide partijen de uitdrukkelijke wens daartoe kenbaar maken. 

Heb je vragen of wil je meer weten over deze actie, lees dan hier meer op de website van Globe Aroma of neem contact op via embrace [at] globearoma.be