"Bouwstenen voor lokale regie en samenwerking" een bijscholing, door de Arteveldehogeschool

item_left

item_right

"Bouwstenen voor lokale regie en samenwerking" een bijscholing, door de Arteveldehogeschool

ben

In februari start een vormingsreeks die we graag onder jullie aandacht brengen: een 3-daagse bijscholing "Bouwstenen voor lokale regie en samenwerking", die zich richt naar medewerkers van lokale besturen.   

De opleiding wordt aangeboden door PRONET, verbonden aan de Arteveldehogeschool Gent. Deze partner verzorgde samen met Demos de voorbije jaren drie vergelijkbare en gesmaakte vormingsreeksen, specifiek gericht naar trekkers van lokale netwerken vrijetijdsparticipatie.  Aangezien Demos in 2021 deze vormingsreeks niet zal aanbieden, willen we je deze opportuniteit zeker doorspelen.

Waarom deze vorming?
Lokale besturen en hun medewerkers krijgen meer en meer een ‘regie-rol’ toegewezen om bij complexe maatschappelijke kwesties veranderingen op het terrein te realiseren. Sociale impact creëren vraagt een samenspel van diverse lokale actoren.

Hoe kan het lokaal bestuur deze regie-rol invullen? Welke stijl of aanpak werkt? Welke houding en vaardigheden zijn belangrijk voor de medewerkers? Wat zijn randvoorwaarden? En hoe kan de lokale overheid de samenwerkingsprocessen tussen de partners bevorderen? Hoe kan de dynamiek bewaard worden en hoe ga je om met de onderlinge verschillen? In welke volgorde pak je de zaken aan?

Deze bijscholing is gebaseerd op eigen praktijkgericht onderzoek en op de jarenlange ervaring van PRONET in het ondersteunen van samenwerking tussen organisaties.

Meer informatie over het programma en de omkadering van deze vorming vind je hier.

 
Praktisch:

WANNEER?  23 februari, 9 en 16 maart 2021, telkens van 9u30u - 16u30

WAAR?  Campus Sint-Annaplein, Sint-Annaplein 31, 9000 Gent

KOSTPRIJS?  380 euro