Bovenlokaal cultuurdecreet definitief goedgekeurd

item_left

item_right

Bovenlokaal cultuurdecreet definitief goedgekeurd

Bart Ketelslegers

Het bovenlokaal cultuurdecreet is helemaal goedgekeurd. Sinds eind april is ook het uitvoeringsbesluit van kracht. Dit nieuwe decreet verandert ook het speelveld voor de netwerken vrijetijdsparticipatie. Vanaf 2027 worden enkel nog nieuwe bovenlokale netwerken erkend en ten laatste in 2033 moeten ook alle bestaande netwerken opgaan in een bovenlokaal netwerk vrijetijdsparticipatie

De kogel is door de kerk. Met het vernieuwde bovenlokaal cultuurdecreet wordt tegelijk het participatiedecreet afgeschaft. De netwerken vrijetijdsparticipatie worden hierbij ingebed in een nieuw -bovenlokaal - kader en vanaf 2026 kunnen enkel intergemeentelijke samenwerkingen cultuur nog een aanvraag doen om een nieuw bovenlokaal netwerk op te starten in 2027. 

Lees hier wat dit betekent voor jou, met welke timing je rekening moet houden en hoe wij dit vanuit Demos verder zullen ondersteunen. Ook de administratie CJM zal ten gepasten tijde info voorzien over deze wijzigingen. Via deze nieuwsbrief houden we je hiervan op de hoogte.

Maar aarzel alleszins niet met ons te contacteren als je graag hebt dat we mee nadenken over de toekomst van jullie netwerk.