Brochure 'Macht Herverdelen' nu ook downloadbaar

item_left

item_right

Brochure 'Macht Herverdelen' nu ook downloadbaar

hasna

Op 19 september stelden we samen met Citylab de brochure Macht Herverdelen voor. Nu is die interactieve brochure ook downloadbaar. Bij de voorstelling van de brochure benadrukten we de waarde ervan: "Dit document kan onze kennis en onze taal verscherpen. Het kan een middel zijn voor discussie en inspiratie, in je eigen organisatie en jouw netwerk."

De brochure bevat heel wat verwijzingen naar kennisbronnen die kunnen aantonen waarom een ander taalgebruik nodig is. Het document heeft ook een leuke woordzoeker. In de inleiding krijgt de lezer alvast dit mee:

"U bent getuige van een veranderende samenleving waaraan zoveel talent uitgeblust raakt en zoveel maatschappelijk potentieel onontgonnen blijft. Het voorbije decennium was diversiteit het slagwoord, maar tegelijkertijd ook een containerbegrip waarin veel kostbare energie verloren ging. Een mogelijke verklaring ligt er volgens ons in hoe diversiteit vaak over ‘de anderen’ ging, terwijl macht herverdelen als insteek van ‘interculturaliseren’ in essentie moet gaan over het creëren van een solidairder ‘wij en ons’ door het erkennen en afbreken van machtslijnen die genadeloos en ogenschijnlijk onzichtbaar door onze samenleving snijden."

Intussen kregen we verschillende reacties van mensen die met of door de brochure iets willen doen op hun werkplaats. Zorgt het ook bij jouw organisatie voor discussie of inspiratie? info [at] demos.be (subject: Over%20Macht%20Herverdelen) (Laat het ons zeker weten)!