buitenshuis: nieuw zine rond radicaal laagdrempelig cultuuraanbod

item_left

item_right

buitenshuis: nieuw zine rond radicaal laagdrempelig cultuuraanbod

an


Foto: (c) Brugge Plus

buitenshuis stelt haar zine voor! buitenshuis is een initiatief van Brugge Plus in het kader van een goedgekeurd project in het Bovenlokaal Cultuurdecreet.

Twaalf personen van allerlei allooi namen de pen ter hand en schreven/tekenden een zinderende collectie aan opinierijke stukken. In deze zine, dit filosofische werkboek, staat één vraag centraal: hoe kunnen we het cultuuraanbod radicaal laagdrempelig, democratisch en gespreid maken? Laat u doorheen de gedachten van deze uitzonderlijke auteurs leiden. Neem een fluostift bij de hand, schrap, luister, reageer, kopieer en kijk naar buiten want deze zine is slechts een begin.

buitenshuis is een twee jaar lopend project dat een nieuw lerend netwerk op poten zet. Het ontstond in de schoot van bestaande lokale cultuurprojecten en vanuit een nood om elkaar beter te leren kennen. De zine vormt het aanknopingspunt voor drie denk- en ontmoetingsdagen die buitenshuis in 2022 zal organiseren. Tijdens deze dagen gaan deelnemers aan de slag met filosofische en praktische thema’s en elkaar, zoeken hoe ieders recht op cultuur gerealiseerd kan worden en wisselen ervaringen uit. De agenda wordt weldra bekendgemaakt, de zine kan je alvast bestellen.

Meer info over de 1e zine van buitenshuis vind je hier. Wil je deze zine aan jezelf, vrienden en collega’s cadeau doen? Vul deze form in en je krijgt in januari een gratis exemplaar opgestuurd (meerdere exemplaren bestellen mag!).

(C) photo: Jade Kerremans

 

In de 2e zine vraagt buitenshuis opnieuw en luidop: hoe kunnen we het cultuuraanbod radicaal laagdrempelig, democratisch en gespreid maken? Ze plaatsten het recht op cultuur met urgentie op de voorgrond. Vraag hier jouw exemplaar aan.

De zines zijn ook integraal beschikbaar in luistervorm op SoundCloud en Spotify. Wie liever luistert, of moeilijk gedrukte artikels kan lezen, kan op deze manier de zine ontdekken. In de publicaties vind je QR codes naar de audioversies.