Café Winket: " De zogenaamde naastbestaanden zijn eigenlijk ook gevangenen."

item_left

item_right

Café Winket: " De zogenaamde naastbestaanden zijn eigenlijk ook gevangenen."

Ann

Café Winket, een intitiatief van Avansa, is een gloednieuw experiment en wil een warm, verbindend en terugkerend cultureel evenement worden voor bezoekers, buurtbewoners, gedetineerden en personeel.

Dit voorjaar strijkt Café Winket voor de allereerste keer neer naast de Brugse gevangenis. Van 23 april 2022 tot 20 mei vinden ze onderdak in het verbouwde lunapark De Belgiek en maken ze van Café Winket een warme plek voor debat, kunst, cultuur en ontmoeting voor bezoekers aan de gevangenis, buurtbewoners, gevangenispersoneel, het grote publiek – met een stevige brug naar de gedetineerden zelf.

'Moeders, vaders, kinderen en partners van de mens in detentie worden eigenlijk meegenomen in de straf van hun naaste, met de nodige psychologisch, sociale en financiële gevolgen.'

Griet Provoost ging in gesprek met initiatiefnemer Olivier Forges van Pax Christi over de noodzaak van het idee, het doel en het doelpubliek. Lees het artikel hier.

 

Café Winket is een initiatief van Avansa regio Brugge, Avansa Mid- en Zuidwest, Brugge Plus, De Huizen, De Rode Antraciet, Pax Christi, Tralies uit de Weg en Without Walls met de steun van Stad Brugge en het project Dialoog (www.dialoogherstel.org).