Corona: oproep aan lokale besturen bij de ondersteuning van mensen in armoede

item_left

item_right

Corona: oproep aan lokale besturen bij de ondersteuning van mensen in armoede

ben

Claudio Schwarz | @purzlbaum on Unsplash

 

Welzijnsschakels verenigt bijna 200 vrijwilligersgroepen die samen meer dan 30.000 mensen in een armoedesituatie bereiken. Op het terrein is het nu alle hens aan dek om kwetsbare mensen te behoeden voor extreme isolatie en voor een tekort aan voedsel. 

In haar recentste nieuwsbrief zet de vereniging ter illustratie twee “verborgen kampioenen” in de verf die oplossingen zoeken voor het leveren van voedselpakketten en die contact blijven zoeken met kwetsbare mensen.

De vereniging doet een oproep aan lokale besturen in deze brief, waarin ze vragen om maatregelen op maat van de situatie en van hun doelgroep. Op de tweede bladzijde van de brief vind je concrete tips voor acties van het lokaal bestuur die kunnen helpen om sociale isolatie tegen te gaan en om voedsel effectief bij alle mensen in armoede te krijgen.

Het lokaal netwerk kan een faciliterende en verbindende rol spelen in het samenbrengen van middelen en het afstemmen van lokale initiatieven die zorg en aandacht geven aan mensen in armoede.