Crossing Borders: sharing songs

item_left

item_right

Crossing Borders: sharing songs

Ann

Crossing Borders: sharing songs is een Europees KA2-project gericht op het vergroten van de deelname van migrerende jongeren aan muziekprojecten en ondersteunt professionele muzikanten en jeugdwerkers in methodologieën en innovatieve benaderingen van participatief werk met verschillende groepen en het culturele erfgoed dat ze met zich meebrengen.

Voor 'Crossing Borders, Sharing Songs' werken kleinVerhaal, Flotsam Sessions en Orchestre Partout samen met Muziekmozaïek Folk & Jazz. Deze samenwerking werd vastgelegd in een spraakmakende documentaire.
 
 
De drie organisaties deelden hun expertise en methodes om muziek te maken in een cultureel diverse context en bundelden hun vaststellingen en concrete tips in de 'Crossing Borders: Sharing Songs'-booklet.
  • download hier de publicatie.

Het project eindigde met een blended mobility in Oostende (België) waar 30 muzikanten werkten aan een uniek concert. Muziekmozaïek, steunpunt voor folk- en jazzmuziek in België, volgde het project gedurende de hele looptijd. Dit boeklet bevat de werkmethodes en geleerde lessen en kan gebruikt worden door alle geïnteresseerde muzikanten, jeugdwerkers en culturele organisaties.