Dank je, Inge en welkom Bart

item_left

item_right

Dank je, Inge en welkom Bart

ben

Dank je, Inge

In december 2020 nam Demos niet enkel afscheid van een kalenderjaar, maar ook van collega Inge Van de Walle.  Inge startte in januari in een nieuwe job bij de Christelijke Mutualiteit in Oost-Vlaanderen. Maar liefst 12 jaar lang heeft ze zich met verve en stijl ingezet voor Demos en voor de lokale netwerken vrijetijdsparticipatie!

Velen van jullie kwamen in contact met haar tijdens een begeleiding of coaching, aan de telefoon, tijdens netwerkdagen, praktijktafels en studiedagen. Voor ons is ze de ‘grande dame’ van lokale netwerken.

Naast haar opgebouwde kennis en ervaring van vrijetijdsparticipatie, van armoede en armoedebestrijding die ze kundig wist te ontsluiten en te verspreiden, werd ze een hoeksteen van de organisatie die met zachte maar overtuigde hand collega’s richting gaf en belangrijke principes bewaakte. Haar sterke pen en redactietalent lieten Demos toe op een heldere manier visie en praktijken te vatten en te ontsluiten.
In woelige tijden of moeilijke momenten kon je op Inge rekenen om vanuit een helikopterzicht en een krachtig waardenkader tot de essentie te komen en ons naar een constructieve weg vooruit te leiden.  

In december zwaaiden we Inge uit in ‘haar’ stad Gent en beloofden we elkaar weer snel te zien. Het ga je goed, Inge!

Welkom, Bart

Met de start van 2021 mochten we dan een nieuwe medewerker verwelkomen in het team lokale netwerken: Bart Ketelslegers. Samen met Ben Verstreyden neemt hij binnen Demos de ondersteuning op van de lokale netwerken vrijetijdsparticipatie en het ondersteunen van lokale besturen in hun inspanningen op het vlak van vrijetijdsparticipatie van kwetsbare mensen.

Tijdens een stevige wandeling op de Kesselse Heide kregen we meer inzicht in ‘welk vlees we in de kuip’ haalden, en het belooft veel goeds. We laten Bart zichzelf hieronder alvast kort aan jullie voorstellen:

Dag allemaal. Ik ben Bart Ketelslegers, 45 lentes jong, papa van 2 pubers en sinds januari de rechtstreekse collega van Ben als stafmedewerker lokale netwerken. 

De voorbije jaren werkte ik als coördinator van de projectwerking van het OCMW van Turnhout. Daarvoor vooral in de armoedebestrijding: binnen Ons Gedacht, een vereniging waar armen het woord nemen in Lier en later binnen het Netwerk tegen Armoede. Die ervaringen hoop ik alvast te kunnen inbrengen om lokale netwerken te ondersteunen in het werken aan meer toegankelijkheid van diensten, voorzieningen en verenigingen. Als ik de voorbije jaren één zaak heb geleerd is het wel het belang van vrije tijdsinitiatieven als dé plaats waar mensen kunnen ontdekken, experimenteren, groeien en (terug) gaan geloven in zichzelf.  

De rol van lokale netwerken om dit mogelijk te maken valt niet te onderschatten. Je kan me bereiken op het nummer +32 (0)477 135 597 en via mail naar bart.ketelslegers [at] demos.be

Ik kijk alvast uit naar de samenwerking!