Dankjewel Ben en welkom Helene!

item_left

item_right

Dankjewel Ben en welkom Helene!

Bart Ketelslegers

(c) Atelier Zwiep

Dankjewel Ben! 

Bij het begin van de zomervakantie namen we afscheid van onze zeer gewaardeerde collega Ben. Na 6 jaar werken bij Demos was het tijd om nieuwe wegen te verkennen en anderen te inspireren.

De afgelopen jaren mochten velen van jullie op praktijktafels, tijdens vormingen en begeleidingen, Ben leren kennen als een gedreven kracht achter de lokale netwerken. Een storyteller met heel wat ervaring binnen het jeugdwerk, een stevige kennis van de lokale besturen en hun dynamieken en een groot hart voor mensen in armoede. Spontaan in de contacten, bedachtzaam en zorgzaam in het advies dat hij gaf. We leerden van Ben dat we meer moeten bijeenkomen en niet enkel vergaderen in de netwerken en dat we de kleine successen moeten vieren! 

We namen met het team afscheid van Ben in Molenbeek op onze voorbije teamdag. Veel succes Ben!

Welkom Helene!

Maar intussen hebben we ook heel goed nieuws! Vanaf november zal Helene D’haeseleer ons team komen versterken om ons verhaal verder vorm te geven. De afgelopen jaren was Helene vanuit haar werk bij publiq al sterk betrokken op de netwerken vrijetijdsparticipatie en konden we haar leren kennen als een enthousiaste en scherpzinnige collega. We laten haar hieronder zelf aan het woord:

(c) Emmeline Vandeputte (fotografe)

Hoi iedereen! Ik ben Helene, 32 jaar, West-Vlaming in Brussel, en binnenkort rechtstreekse collega van Bart als medewerker vrije tijd & inclusie. 

Ik startte mijn loopbaan in de culturele sector en raakte er gebeten door publiekswerking. Dit leidde me naar publiq, waar ik vier jaar lang mee mijn schouders onder toegankelijke vrije tijd en vrijetijdsparticipatie zette als partnermedewerker UiTPAS en UiTnetwerk. In de tussentijd schoolde ik me (in mijn vrije tijd) bij tot creatief therapeut. Tijdens deze opleiding kon ik het snijpunt tussen welzijn en actieve kunst- en theaterbeleving verder onderzoeken en verdiepen. 

Ik kijk er enorm naar uit om met deze bagage lokale besturen, intergemeentelijke samenwerkingen en organisaties te ondersteunen op het vlak van vrijetijdsparticipatie van mensen in een kwetsbare situatie. Hopelijk tot binnenkort!

Je kan Helene bereiken op haar mailadres helene.dhaeseleer [at] demos.be .