#DieNaamGaanZeZelfWelBepalen - tips en ervaringen van Durf 2030

item_left

illustratie met twee handen en jongeren en kleine figuren

item_right

#DieNaamGaanZeZelfWelBepalen - tips en ervaringen van Durf 2030

Turid

De voorbije twee jaar hebben 15 DURF-projecten plaatsgevonden waarin jongeren aan de slag gingen met hun eigen projectideeën onder de noemer #DieNaamGaanZeZelfWelBepalen. Op 13 mei gaven de betrokken jongeren inzichten mee op het slotmoment.

Telkens gingen ze uit van een maatschappelijke uitdaging, waarbij kunst en creativiteit ingezet werden. Nu deelt Durf de inzichten, ervaringen en tips voor wie zelf aan de slag gaat met jongeren. Zo lees je onder andere 11 basisprincipes voor de professional, waar we er hier alvast vier van meegeven:

  • zoek samen het juiste volume, tempo en inhoud
  • blijf backstage
  • een plaat kan en mag blijven hangen
  • stel een gedurfde setlist samen

Benieuwd naar de leerrijke processen en fantastische eindresultaten? Lees er meer over in de onderzoekspublicatie en het logboek, bekijk de mini-documentaire en snuister eens door de projecten.

Durf 2030 is een samenwerkingsverband in de brede regio Kortrijk. Samen met de vele partners gaan ze uitdagingen aan rond sociale veranderingen met het oog op 2030. Dit stimuleren ze onder andere met de projectoproep voor en door jongeren. Ook de komende jaren zullen telkens 4 projecten ondersteund worden, dus ben je van de regio Zuid-West Vlaanderen en heb je een idee, ga dan snel naar de projectoproep. De jongerenjury gaat met jou in gesprek en als je geselecteerd bent, kan je rekenen op een startbudget en ondersteuning. Participatief werken is een must.

 

Mini-documentaire jongerenproject #DNGZZWB