Een nieuwe inclusieve kunstenwerkplek ‘de Loods’ in Molenbeek

item_left

item_right

Een nieuwe inclusieve kunstenwerkplek ‘de Loods’ in Molenbeek

Ann

Op de site van ’t Zinneke, een woongroep voor mensen met een beperking in Molenbeek, komt een nieuwe inclusieve kunstenwerkplek. Die zal ‘de Loods’ heten en een multifunctionele ontmoetingsplek worden op de site.

Kunstwerkenplek ‘de Loods’ komt in een door de vzw Zonnelied gerenoveerde hangar in de Opzichtersstraat. Zowel de bewoners van de site als buurtbewoners kunnen er deelnemen aan verschillende activiteiten.

Zo komt er onder meer een repetitieruimte voor dans en theater, geschikt voor mensen met een beperking. Gasten van vzw Zonnelied zullen meespelen in artistieke producties van Stefan Perceval en kunstenhuis HETGEVOLG. Mee dansen kan in workshops, stages en producties van het dansgezelschap Ultima Vez of vzw Léon. Daarnaast wordt er een fietsbieb ondergebracht, en lokalen voor gevarieerd gebruik. De bewoners van ‘t Zinneke zullen meehelpen in het ontvangst en de organisatie van de kunstwerkenplek.

“De Loods moet een fysieke en mentale ruimte worden waar permanent ontmoeting en verbinding kan plaatsvinden”, zegt Katleen Evenepoel, algemeen directeur van vzw Zonnelied. “Door de samenwerking met formele en informele zorgverleners versterken we de sociale cohesie in de buurt en dragen zo ons steentje bij aan buurtgerichte zorg.”

Meer info over de inclusieve kunstenwerkplek vind je hier.