Een warme oproep voor Brusselse muzikanten die we niet genoeg te zien krijgen!

item_left

zicht vanuit de box op publiek, jong en oud, in Molenbeek

item_right

Een warme oproep voor Brusselse muzikanten die we niet genoeg te zien krijgen!

Turid

Klarafestival zet verschillende initiatieven op poten om muzikanten die we nog niet zien een podium te geven.

Grijp je kans in de kleinste concertzaal ter wereld voor opkomende muzikanten, de Klarafestival BOX.

In 2023 is de Klarafestival BOX aan zijn zesde editie toe. Van 20 februari tot en met 8 maart reist de kleinste concertzaal ter wereld langs drie locaties in Brussel, waaronder de Sint-Mariastraat in Molenbeek. Tijdens intieme mini-concerten geven opkomende muzikanten het beste van zichzelf. En jij kan één van die muzikanten zijn! Stuur voor maandag 19 december 2022 je kandidatuur in via de website van Klarafestival.

Liever toehoorder?

Van 20 februari tot en met 8 maart 2023 kan je er jonge, beloftevolle muzikanten aan het werk horen. De mini-concerten duren telkens 15 minuten en zijn gratis. Begin februari kan je de muzikanten ontdekken en je tijdsslot reserveren.

Volg de BOX door Brussel:

20.02 - 24.02 Sint-Katelijneplein, 1000 Brussel

25.02 - 02.03 Sint-Mariastraat, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

03.03 - 08.03 Baron Hortastraat, 1000 Brussel (naast Bozar)

Andere initiatieven

Volgend jaar is Musikaa ook weer terug, waarin Molenbeekse culturele organisaties werken aan een muziekfeest met lokale muzikanten. Co-creatie, kruisbestuiving en ontmoeting staan hier centraal. 
Musikaa werd in 2020 opgestart door Klarafestival en Bozar in samenwerking met Cultuur in Molenbeek, Foyer, LaVallée, Vaartkapoen, MetX en Huis van Culturen en Sociale Samenhang. Ondertussen zijn ook Singing Molenbeek, ReMua en QO2 partners van het project. Partners dagen elkaar uit tot nieuwe meerjarige projecten die Molenbeekse kunstenaars laten schitteren en smeden allianties tussen Molenbeekse kunstenaars en organisaties onderling én (professionele) Brusselse, Belgische en internationale artiesten. De trajecten ontstaan uit ideeën van partners en artiesten en/of open calls voor kunstenaars. Kernbegrippen zijn ontmoeting, inclusie en maatschappelijke relevantie. Kennispartner Demos ondersteunt de organisatoren en deelnemende partners in hun leerproces. Zo reflecteren alle betrokken partners over zichzelf, de rol en de impact van muziek in de maatschappij. Meer over Musikaa vind je op de website.