Escaperoom ARMmoedig, ga de uitdaging aan

item_left

item_right

Escaperoom ARMmoedig, ga de uitdaging aan

ben

Op 8 november gingen twee groepjes deelnemers aan de netwerkdag lokale netwerken van Demos de uitdaging aan. Zij probeerden binnen de tijd aan armoede te ontsnappen.

De Escaperoom ARMmoedig van Avansa Limburg in Hasselt blijft nog beschikbaar tot september 2023.

Meer dan 15 000 Limburgers leven in armoede. Dat is 1 op 7. Kinderen en jongeren in armoede hebben niet alleen minder budget. Ze hebben ook minder kansen om deel te nemen aan sport en vrije tijd. Want armoede gaat hand in hand met uitsluiting. Daaruit ontsnappen is moeilijk. Sport-, jeugd- en andere verenigingen kunnen kinderen en jongeren in armoede een duwtje in de rug geven. En willen dat graag! Maar weten niet altijd hoe.

Avansa Limburg maakte de escaperoom samen met mensen die ervaring hebben met kansarmoede. Zij bedachten, ontwierpen en bouwden het hele spel. Met hulp van Stad Hasselt en escaperoombouwer LOCk.US maakten ze er een professionele escaperoom van.  Kan jij binnen de tijd ontsnappen uit armoede? Welke obstakels moet je daarvoor overwinnen? De escaperoom bestaat uit puzzels die de drempels voorstellen waar mensen in armoede elke dag weer tegen aan botsen. Na het escapespel is er een nabespreking die doet nadenken hoe je vereniging of organisatie drempels kan verlagen en mensen in armoede een duwtje in de rug kan geven om deel te nemen.

Daarna kan jouw vereniging een begeleiding van 4 sessies volgen. De eerste 3 bijeenkomsten gaan we aan de slag: wat doen jullie al goed? Welke drempels zijn er in je vereniging voor mensen in armoede, en wat kan je daaraan doen? We maken een haalbaar plan. Een jaar later komen we een 4e keer samen om te kijken of dat gelukt is.

Wil je eerst vrijblijvend de escaperoom spelen, en dan pas beslissen of je de 4 sessies volgt? Dat kan!

Wil jij met jouw organisatie of vereniging de escaperoom spelen in Hasselt? Meer info vind je hier.