Groot Familie - documentaire over theater in/en basiseducatie

item_left

foto(c)marit_stocker_het_gevolg

item_right

Groot Familie - documentaire over theater in/en basiseducatie

Kris

Groot Familie, een toneelproject van Open School Antwerpen in regie van Stefan Perceval, vertelt het verhaal van Monique uit Kalmthout tot Sami uit Bagdad. Poolhert Productions maakte er een hartverwarmende documentaire over.

foto(c)marit_stocker_het_gevolg

In maart en april 2017 stonden 21 cursisten van Open School Antwerpen op de planken van Rataplan in Borgerhout. Na wekenlang repeteren onder de hoede van regisseur Stefan Perceval (HETGEVOLG), speelden ze de voorstelling Groot Familie voor 5 uitverkochte zalen.

Sinds januari kwam deze diverse groep acteurs met én zonder toneelervaring wekelijks samen. Allemaal met een verhaal en met een verleden, in België, China, Polen, Somalië, Syrië, Marokko, Irak of Afghanistan.

Groot Familie werd de zelfbedachte naam van hun toneelstuk, dat bestaat uit stukjes leven, herinneringen, dromen en wensen. De titel reflecteert de grote vriendschap voor elkaar die ontstond tijdens het repetitieproces. Regisseur Stefan Perceval deed alle puzzelstukjes in elkaar passen.

Dit ontroerende participatieproject toont de diversiteit van de cursisten die les volgen bij Open School Antwerpen, één van de 13 centra voor basiseducatie in Vlaanderen. Jaarlijks volgen er 10.000 laaggeletterde volwassenen lessen Nederlands (voor anderstaligen en Nederlandstaligen), wiskunde, algemene vorming en ICT in Antwerpen.

Bekijk hieronder de docu:

Groot Familie, de documentaire