Het Depot en Stad Leuven lanceren 'You're not alone'

item_left

item_right

Het Depot en Stad Leuven lanceren 'You're not alone'

an

De eindejaarsperiode is doorgaans een tijd van gezelligheid, sfeer en samenzijn. Door de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, zal het dit jaar anders zijn. In deze donkere dagen weegt het soms zwaar. Om Leuvenaars die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken, organiseert stad Leuven samen met Het Depot ‘You’re not alone’. Dat initiatief brengt Leuvense artiesten, waaronder Milow, Selah Sue en Tom Helsen, één-op-één samen met inwoners, voor een babbeltje en een klein, intiem optreden.

“Het idee van ‘You’re not alone’ kwam er na een aftersessie van Selah Sue, die ze speelde voor de vrijwilligers van Het Depot, na een live-uitzending van Studio Brussel vanuit onze zaal", aldus Mike Naert, algemeen en artistiek directeur van Het Depot. "Mensen hebben nood aan troost. Muziek biedt troost. We gaan met ‘You’re not alone’ voor de persoonlijke ontmoeting, waar artiesten online in gesprek gaan met mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Hiermee steunen we trouwens ook de artiesten, door hen op een zeer relevante manier ook terug aan het werk te kunnen zetten."

“In deze periode kan een fijn gesprek deugd doen. En soms heb je minder mensen om je heen om je hart te luchten. Een babbel met een artiest, en een privéconcert, kunnen dan steun bieden. Met ‘You’re not alone’ willen we een lichtpunt brengen en tegelijk de Leuvense artiesten steunen. We laten in Leuven niemand achter. Welzijn even apart, maar altijd samen”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.

Videobellen met Milow, Tom Helsen of Selah Sue

‘You’re not alone’ brengt inwoners digitaal in contact met Leuvense artiesten, zoals Selah Sue, Yevgueni, Noemie Schellens, Portland, Moody Mae, Tom Helsen, Buurman, Milow, Sergio, Lenny & De Wespen, Guy Swinnen, Frank Vander linden, Filip Jordens en Stoomboot. Vanuit Het Depot treden deze artiesten voor één keer niet op voor een groot publiek, maar spelen ze intieme en persoonlijke concertjes, speciaal voor een Leuvenaar.

“Het ‘one-on-one’-gegeven trekt me aan omdat het ruimte geeft voor diepgang en èchte connectie. Iets waar ik zelf ook elke dag nood aan heb. Een win-winsituatie dus. Kleine moeite om daarbij nog eens een liedje te zingen”, vindt Selah Sue.

Nomineer een Leuvenaar

Ken je iemand die het moeilijk heeft? Of iemand die zich de voorbije maanden enorm ingezet heeft of voor jou een speciale betekenis heeft? Op www.yourenotalone.be kan je mensen nomineren. Daarnaast kan ook het Leuvense zorgnetwerk mensen die het moeilijk hebben inschrijven.