Inspiratiegids Zij aan zij

item_left

handen maken een hartjesvorm in de avondlucht

item_right

Inspiratiegids Zij aan zij

Turid

Een inspiratiegids met tips om je evenement toegankelijker te maken voor vrouwen

Evenementen brengen mensen samen om te vieren, te genieten, te leren, te verbinden, en plezier te hebben. Om ervoor te zorgen dat je evenement een breed publiek aanspreekt, met diverse achtergronden, interesses, en verwachtingen, is het slim om verschillende perspectieven te overwegen. Pas je bril aan, afhankelijk van je doelgroep.

Het onderzoekscentrum Publieke Impact van Karel de Grote Hogeschool onderzocht, met steun van de Vlaamse overheid, wat vrouwen in het algemeen en vrouwen met een migratieachtergrond in het bijzonder, belangrijk vinden wanneer ze deelnemen aan een evenement. Dit onderzoek leidde tot een inspiratiegids voor iedereen die betrokken is bij het organiseren van evenementen, of het nu gaat om een lokale scoutsfuif, straatfeest, concert, of foodtruckfestival.

De gids biedt waardevolle inzichten en praktische tips, gericht op zeven cruciale thema’s bij evenementenorganisatie. Bovendien biedt de gids goede praktijkvoorbeelden en de visie van experts. Met deze tips en inzichten kan je als organisator aan de slag om je evenement aantrekkelijk te maken voor vrouwen. En dat door tegemoet te komen aan hun interesses, behoeften en verwachtingen.

De zeven thema's zijn:

  • Is je evenement vlot en veilig bereikbaar?
  • Wat is er te zien en te doen op je evenement?
  • Hoe communiceer je best over je evenement?
  • Is je evenement betaalbaar?
  • Hoe maak je een evenement gezinsvriendelijk?
  • Hoe ga je om met alcohol op je evenement?
  • Hoe maak je van je evenement een 'safe(r) space'?

 

Download hier de inspiratiegids Zij aan zij.