Inspiratiepraktijk De Ambulanten

item_left

item_right

Inspiratiepraktijk De Ambulanten

Ann

Op het einde van elk subsidie jaar vragen de Ambulanten aan een externe persoon om via een gesprek een weerslag te maken van de werking. Zie het als een verbeeldend fragment, als een soort herinnering. Vorige jaar maakte Rebecca Lenaerts een audio verslag, dit jaar schreef Pieter Bogaert een tekst voor de kunstenaars. 

De Ambulanten is een MUS-E project rond kunst & participatie in woonzorgcentrum Sint Monika in de Marollen in Brussel, met kunstenaars Rasa Alksnyte, Ann Weckx en Justine Maxelon in samenwerking met kunstencentrum BUDA (Kortrijk) en De Grote Post (Oostende).

De kunstenaars werken drie jaar in het woonzorgcentrum waar ze samen met de bewoners en het zorgpersoneel deel uit maken van de dagelijksheid, onder ander door deel te nemen aan de groepsactiviteiten. Ze initiëren zelf ook artistieke interventies en verzamelen hun praktijkervaring, reflecties en onderzoek in een TOOLBOX FOR CARE. 

'Dankzij het werk dat we verrichten voelen we ons nuttig en waardevol en bewijzen we dat kunstenaars dankzij hun verbeeldingskracht een meerwaarde kunnen leveren aan de zorgsector.' - Rasa

  • Lees hier de tekst van Pieter Bogaert over de werking van De Ambulanten