Is er in jouw gemeente al een Rap op Stapkantoor?

item_left

item_right

Is er in jouw gemeente al een Rap op Stapkantoor?

Bart Ketelslegers

Beeld: Iedereen Verdiend Vakantie

We zijn toe aan vakantie! Iedereen snakt ernaar nu de coronamaatregelen beetje bij beetje gelicht worden. Maar mensen in armoede werden onevenredig hard getroffen door corona. Zeker voor hen is die nood er meer dan ooit. Met een Rap op Stapkantoor kan je deze groep in jouw gemeente ook van de vakantie genieten.

Als lokaal bestuur kan je mensen begeleiden in de zoektocht naar vakanties en helpen om de financiële drempels, maar ook de angst rond corona en andere drempels weg te nemen. Op korte termijn maakt een persoonlijke vakantiebegeleiding op maat zo een groot verschil voor mensen die nood hebben aan een adempauze. 

Maar ook op langere termijn kan je een verschil maken: met een Rap op Stapkantoor maak je van die ‘vakantiebegeleiding op maat’ een structureel en blijvend aanbod in je gemeente.

Wat is Rap op Stap?

Rap op Stap is een laagdrempelig vrijetijds- en vakantieloket voor mensen die in een armoedesituatie leven, onder het motto 'iedereen verdient vakantie!'. Medewerkers van een Rap op Stapkantoor ontzorgen de vakantiegangers ook op het vlak van mobiliteit, het plannen van activiteiten ter plaatse en ze bekijken samen vragen rond bijvoorbeeld corona.

Er zijn momenteel 103 Rap op Stapkantoren in Vlaanderen en Brussel. Meer dan de helft van de kantoren kwam er op initiatief van een lokaal bestuur. Tips voor het starten met Rap op Stap vind je hier. Onze partnerorganisatie Iedereen Verdient Vakantie biedt ondersteuning bij de oprichting ervan.