Kunstencentrum Vooruit zoekt leden voor Young Board

item_left

item_right

Kunstencentrum Vooruit zoekt leden voor Young Board

an

(c) Foto: Michiel Devijver

Kunstencentrum Vooruit zoekt leden voor de eerste Young Board.
De Young Board is een groep die in nauw overleg met de Raad van Bestuur de werking van Vooruit als kunstinstelling begeleidt, bekritiseert, uitdaagt en aanmoedigt.

Concreet komt de Young Board een aantal keer per jaar bijeen om te adviseren en feedback te geven op het management van Vooruit (operationeel, financieel en artistiek). Die bijeenkomsten gaan gepaard met uitnodigingen voor interne en externe meetings, culturele en artistieke activiteiten binnen Vooruit, de eigenlijke Raad van Bestuur, de Algemene Vergadering en interne teamvergaderingen van het Vooruit-personeel. 

Zo krijgen leden van de Young Board een breed inzicht in de werking van een kunstinstelling: financieel beleid, HR, communicatie, gebouwbeheer, artistieke koers, sociaal- en ecologisch engagement,.... Deze vergaderingen en uitnodigingen dienen om dialoog te stimuleren en kritische reflecties te geven op Vooruit en haar evolutie binnen het kunstenlandschap. 

Het team van Vooruit wil een Young Board met diverse profielen en doet een warme oproep naar people of colour, mensen met een migratieachtergrond, mensen met een beperking, mensen met een laag inkomen en mensen uit de LGBTIQA+-gemeenschap.

Lees meer over deze oproep op de website van Vooruit.