Matexi Award bekroont projecten die buurtbewoners verbinden

item_left

item_right

Matexi Award bekroont projecten die buurtbewoners verbinden

hasna

Buurtontwikkelaar Matexi reikt voor de derde keer de Matexi Award uit aan 'het meest verbindende buurtinitiatief'. Deze award bekroont tijdelijke of permanente initiatieven om buren dichter bij elkaar te brengen. Matexi wil hiermee het buurtgevoel stimuleren en de nadruk leggen op het belang van goede en leefbare buurten.

Voor Matexi vertaalt duurzaamheid zich niet alleen in energiezuinigheid, kwaliteit en levensduur van de materialen, goede mobiliteit en veiligheid, maart toont het zich ook in de verbinding tussen mensen. Een onafhankelijke jury beoordeelt de ingediende projecten op hun verbindend karakter, originaliteit, impact en inspirerende kracht. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdagavond 7 juni 2018 in de Engie Tower in Brussel.

Maak je deel uit van zo’n initiatief of ken je zo’n verbindend project in je buurt? Je kan het project vóór 15 april inschrijven op de website van Matexi.

Wat kan de Matexi Award opleveren?

Voor de plaatselijke particuliere initiatieven:

  • een 1ste prijs voor 1.500 euro
  • een 2de prijs voor 1.000 euro
  • de publieksprijs voor 1.000 euro

Voor alle 5 laureaten: een vermelding in de catalogus en op de Matexi-website een uitnodiging voor de plechtige uitreiking op 7 juni 2018 én een kans op de publieksprijs tijdens deze prijsuitreiking.

Voor de lokale besturen:

  • een 1ste prijs voor 1.500 euro
  • een 2de prijs voor 1.000 euro
  • de publieksprijs voor 1.000 euro

Voor de 5 laureaten: een vermelding in de catalogus en op de Matexi-website en een uitnodiging voor de uitreiking op 7 juni 2018.

Lees hier het volledige wedstrijdreglement.

 

Beeld: Sebastiaan ter Burg - Honden & buren - CC BY-SA 2.0