Matexi award voor verbindende buurtprojecten

item_left

item_right

Matexi award voor verbindende buurtprojecten

inge

Matexi reikt voor de vierde keer de Matexi Award uit, een prijs voor het meest verbindende buurtinitiatief. Matexi roept buurtbewoners, verenigingen en lokale overheden op om deel te nemen met een project dat buurtbewoners dichter bij elkaar brengt.

Beeld: Project Echo's uit de wijk (Gent), tweede prijs Matexi award 2017

Zowel particulieren als lokale besturen kunnen een project indienen. Per categorie reikt Matexi drie prijzen uit. Een jury bepaalt de eerste en tweede prijs, ter waarde van 1.500 en 1.000 euro. Het publiek kan stemmen op zijn favoriete project. Deze publieksprijs heeft een waarde van 1.000 euro.

Vorig jaar dienden 125 particulieren en lokale besturen een project in. Matexi beloonde zes van deze initiatieven. Ook dit jaar beoordeelt een onafhankelijke jury de ingediende projecten op hun verbindende karakter, originaliteit, impact en inspirerende kracht. De prijsuitreiking door Herman Van Rompuy vindt plaats op donderdagavond 13 juni in de Engie Tower in Brussel.

Maak je deel uit van zo'n initiatief of ken je zo'n verbindend project in je buurt? Doe zeker mee en schrijf je project in vóór 24 april op www.matexi-award.be. Je leest er ook meer over de winnaars van vorig jaar.