Onderzoeksoproep: Hoe zakelijk samenwerken participatieve kunstorganisaties kan versterken

item_left

item_right

Onderzoeksoproep: Hoe zakelijk samenwerken participatieve kunstorganisaties kan versterken

bart

We zijn op zoek naar sociaal-artistieke, participatieve kunstenorganisaties die vandaag op zakelijk vlak samenwerken met andere organisaties. Samen met studenten uit de master handelsingenieur van UAntwerpen zoeken we naar werkbare modellen en groeiscenario's. (lees verder onder de foto's) 


beeld: Neil Moralee (creative commons via flickr)

Met dit onderzoek verkennen we samen met 3 studenten uit de master handelsingenieur van Universiteit Antwerpen zakelijke, niet-artistieke samenwerkingsvormen tussen organisaties. Een gemeenschappelijk loonadministratie, ondersteuning bij de boekhouding, een gemeenschappelijke zakelijke leiding, samenwerken op vlak van marketing & spreiding, ICT... Vaak zorgen ze voor extra capaciteit, zijn ze kostenbesparende of genereren ze extra inkomsten.

We zijn op zoek naar sociaal-artistieke, participatieve kunstenorganisaties die vandaag op zakelijk vlak samenwerken met andere organisaties. Wie voordien samenwerkte of op dat vlak plannen heeft kan zich ook aanmelden. De masterstudenten nemen je case graag vast. Ze plannen een waarderende onderzoeksbenadering, gaan integer aan de slag en stellen zich beschikbaar als klankbord.

Op basis van verschillende cases zoeken de studenten antwoorden op volgende vragen:

  • Wat zijn mogelijke niet-artistieke samenwerkingsverbanden in het participatieve kunstenveld?
  • Welke pistes liggen open en hoe houden ze ook effectief winst in?
  • Welke praktische, juridisch en decretale hindernissen moeten overwonnen worden? Welke mogelijke opbrengsten zijn er? Zijn er nieuwe opbrengstenmodellen?
  • Wat zijn groeiscenario's voor participatieve kunstenorganisaties?
  • Hoe kan werkveld hierin meer gestimuleerd worden door de overheid?

Wil een case aanmelden? Neem contact op met Dieter De Meyer: Dieter.DeMeyer [at] student.uantwerpen.be - 0472 32 18 54

Tijdens het integratieproject handelsingenieur werkt Demos samen studenten uit de master handelsingenieur van UAntwerpen: Dieter De Meyer, Jeff Lameir en Niels Van den Rul. Dit onder begeleiding van Babiche Aerts (Universiteit Antwerpen) en Bart Rogé (Demos).