Oproep: Getuigenissen racisme en discriminatie

item_left

(c)Markus_Spiske

item_right

Oproep: Getuigenissen racisme en discriminatie

Kris

In het kader van het 'Netwerk Antiracisme en -discriminatie' verzamelt Uit De Marge vzw deze zomer getuigenissen van kinderen, jongeren en jeugdwerkers over racisme en discriminatie. Kinderen en jongeren worden regelmatig slachtoffer van discriminatie en racisme. Samen met het netwerk wil Uit De Marge de handen in elkaar slaan om deze verhalen naar buiten te brengen en een bewustwording te creëren.

(Lees verder onder de afbeelding.)

foto(c)markus-spiske-unsplash

Het doel is om racisme en discriminatie – zowel binnen de jeugdsector als daarbuiten – te verkleinen. Concreet is het netwerk daarbij op zoek naar kinderen, jongeren en jeugdwerkers die in een voxpop willen getuigen over de thema’s racisme en discriminatie. Een voxpop is een korte video met de mening van verschillende mensen.

Uit De Marge streeft naar een diverse voxpop met jongens en meisjes van verschillende leeftijden uit diverse jeugd(opbouw)werkingen in Vlaanderen en Brussel. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om individuele verhalen uitgebreider te brengen.

Is er binnen jullie werking of organisatie interesse om daaraan deel te nemen? Geef dan een seintje aan lynn.symons [at] uitdemarge.be.

Lees hier meer over het Netwerk Antiracisme en -discriminatie.