Oproep: Online-Survey project MOVE Beyond

item_left

item_right

Oproep: Online-Survey project MOVE Beyond

Zakayo

In februari ging Move Beyond van start: een Europees project rond sociale inclusie van vluchtelingen. Move Beyond focust op samenwerking tussen sport- en andere organisaties. Vanuit Demos volgen we 8 organisaties uit 4 landen. Hun ervaring moet andere sportaanbieders op weg helpen om een antwoord te vinden op de volgende vraag: Waarom is de samenwerking tussen sport- en andere organisaties belangrijk voor de inclusie van vluchtelingen? 

MOVE Beyond is een 2 jaar durende Erasmus+ Collaborative Partnership dat grassroots organisaties in Denemarken, Italië, Zweden en het VK en organisaties zoals Rode Kruis Denemarken en Save the Children Zweden samenbrengt. Al deze organisaties werken samen aan pilootprojecten voor en met vluchtelingen. Demos is betrokken als kennispartner, samen met een Deense universiteit en ISCA, de Deense projectleider.

Onze collega Zakayo Wandoloh deed binnen dit project een voorbereidend onderzoek waarbij hij belangrijke stakeholders bevroeg: sport- en 'niet-sportorganisaties' die werken met vluchtelingen. Daarbij ging Zakayo op zoek naar de drempels die sport- en niet-sportorganisaties ondervinden wanneer ze samenwerkingen opzetten. Verder bevroeg hij deze organisaties ook naar:

  • De voordelen van sport voor vluchtelingen
  • De drempels die vluchtelingen ervaren om deel te nemen aan sportactiviteiten
  • De drempels die organisaties ervaren in het organiseren van sportactiviteiten voor vluchtelingen
  • De bevorderende omgeving of context om sportactiviteiten voor vluchtelingen te organiseren 

We starten nu een volgende onderzoeksfase, met als doel om via een online-survey de resultaten van de eerste onderzoeksfase te testen en te verdiepen. Ontwikkel je een sportaanbod samen met of voor vluchtelingen? Is sociale inclusie van vluchtelingen via sport een uitdaging of ambitie binnen je sociale of sportorganisatie? Werk je vanuit sport met sociale organisaties die zich richten op vluchtelingen? Of andersom? Deel dan je inzichten met ons in deze survey.

De survey duurt minder dan 10 minuten. We verzoeken je om de survey uiterlijk tegen 15 september 2019 in te vullen zodat je mening kan worden opgenomen in ons onderzoeksrapport.

Alle antwoorden blijven anoniem en zullen alleen dienen voor het informeren van ons projectteam. Wel wordt later publiekelijk gedeeld wat de belangrijkste factoren zijn waarmee men rekening moet houden voor de inclusie van vluchtelingen via sport.

Je bijdrage zal ons helpen om belangrijke stappen te ondernemen omtrent dit belangrijke Europese thema.  

Wil je meer weten over het MOVE Beyond project? Neem dan hier een kijkje.

Wil je meer te weten komen over de projecten rond integratie van vluchtelingen via sport door onze Europees partners? Bekijk dan hier de onlinecursus alsook hier.  

Zit je nog met vragen? Contacteer Zakayo.