Oproep Projecten "Gender en sport" Youca Action Day

item_left

illustratie vlaggen gendertekens en voetballende jongeren, groen en geel

item_right

Oproep Projecten "Gender en sport" Youca Action Day

Turid
DEADLINE 30 JUNI
illustratie vlaggen gendertekens en voetballende jongeren, groen en geel
Youca is een organisatie voor en door jongeren, waar je al doende leert. Youca ondersteunt projecten waar jongeren mee aan het roer staan. Youca zoekt bondgenoten die ook als doel hebben jongeren te versterken en hen tools te geven om bij te dragen aan een meer rechtvaardige samenleving en dit wereldwijd.
 
De projectoproep is voor projecten die sport verbinden met het jaarthema van de YOUCA Action Day 2023 #nietjouwstereotype. Sport is een goede toegangspoort om maatschappelijke uitdagingen aan te kaarten, jongeren een veilige plek te geven, hen te empoweren om op te komen voor hun rechten en om over deze problemen in dialoog te gaan met de bredere samenleving. 
 
Kijk voor meer informatie in de bijlage hieronder of op de website van YOUCA. 
Wil je je idee eerst even aftoetsen, mail dan naar anke [at] youca.be.

Voorwaarden

Kandidaat-projecten moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • YOUCA steunt projecten die door jongeren (15-25 jaar) gedragen worden en waar jongeren actieve deelnemers zijn in de planning, de uitvoering en de evaluatie van de activiteiten.
  • YOUCA ondersteunt projecten die de missie van YOUCA onderschrijven. Het project ondersteunt de waarden van YOUCA: duurzaamheid, rechtvaardigheid, solidariteit, inclusiviteit en diversiteit.
  • Het project focust op het jaarthema #nietjouwstereotype. Het project mag hiervoor een eigen concrete invalshoek hebben, maar moet daarbij bijdragen aan de grotere centrale uitdaging.
  • Het project gebruikt sport als toegangspoort om rond gender aan de slag te gaan in de samenleving.
  • Het project stimuleert en ondersteunt het groepsgevoel bij jongeren en zorgt voor duurzame ontmoetingen tussen jongeren zodat zij hun sociaal netwerk kunnen uitbreiden. Er is veel aandacht voor een goede en constructieve groepssfeer.
  • Het project wordt gedragen door een formele organisatie (vzw, feitelijke vereniging, stichting, jeugdbeweging, etc.). Niet-formele groepen, bv. vriendengroepen, komen niet in aanmerking.