Oproep Social SportUp: een boost voor sociale innovatie

item_left

item_right

Oproep Social SportUp: een boost voor sociale innovatie

Pieter

Sport Vlaanderen en de Sociale InnovatieFabriek zoeken praktijken en organisaties die sport en beweging gebruiken om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. De tien meest beloftevolle concepten winnen gratis begeleiding bij de uitwerking van hun concept. 

Beeld: kennisland - CC BY 2.0

Social SportUp

Social SportUp is een boostprogramma voor sociale innovatie in de sportsector, gericht op praktijken en organisaties die sport en beweging gebruiken om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Dit programma is specifiek gericht naar projecten en organisaties die een hefboom zijn voor een een betere samenleving: door het versterken van inclusie, sociale cohesie, tewerkstelling, diversiteit of zelfs ecologische oplossingen.

Begeleiding

De tien meest beloftevolle concepten winnen begeleiding bij de uitwerking, groei, communicatie, financiering en het netwerk van hun concept. In tweedaagse vormingen en een workshopdag word je geholpen door andere vernieuwers en experts om je concept innovatief, solide en duurzaam uit te werken. Experten staan je bij met tips en advies op maat van jouw vragen.  Je pitcht je concept aan hen tijdens een acceleratiedag. De contacten en hun netwerk zijn van onschatbare waarde voor de verdere ontwikkeling van jouw sociale sportinnovatie. Doorheen het traject zijn er verschillende promotiemogelijkheden. Offline en online kan je je concept voorstellen en promoten bij een groot en geïnteresseerd publiek.

Voor jou?

Het Social SportUp programma is bedoeld voor professionelen en vrijwilligers die actief zijn in de sportsector of ervaring hebben met sportwerkingen en hun maatschappelijk project willen accelereren. Het programma (incl. begeleiding, lesmateriaal, overnachtingen, enz.) wordt gratis aangeboden door Sport Vlaanderen en de Sociale InnovatieFabriek. Kandideren kan tot en met 20 mei 2019. Surf naar www.socialsportup.be voor meer informatie over de selectie en het programma.