Oproep: stel je kandidaat voor de prijs voor het 'warmste sportinitiatief'

item_left

item_right

Oproep: stel je kandidaat voor de prijs voor het 'warmste sportinitiatief'

Pieter

beeld: Tony Alter - cc by 2.0

Dit jaar reikt Vlaams minister van Sport, Ben Weyts, voor het eerst de Vlaamse Sportprijs voor het Warmste Sportinitiatief' uit. Om zicht te krijgen op de ontelbaar vele warme sportinitiatieven die Vlaanderen rijk is, hebben doet hij nu beroep op jouw hulp. Werk je mee aan een sportinitiatief dat maatschappelijk echt een verschil maakt? Twijfel niet en stel je kandidaat.

Spoor daarna zoveel mogelijk mensen aan om op jouw initiatief te stemmen. Dat kan tot 19 september 2021. Daarna selecteert een jury uit de 10 inzendingen met de meeste stemmen 3 warme sportinitiatieven. Na een laatste stemronde via Sporza weten we op 21 oktober 2021 wie de winnaar is. 

Wanneer komt jouw initiatief in aanmerking?

Een warm sportinitiatief is een initiatief waarbij sport of een sportorganisatie mensen op een originele manier samenbrengt, het sociale weefsel versterkt en de sociale mobiliteit bevordert. De prijs voor Warmste Sportinitiatief richt zich naar sportinitiatieven van non-profitorganisaties (vzw, lokaal bestuur, ...) die expliciet inzetten op een sportaanbod en die hun maatschappelijke rol extra in de verf zetten. Hierbij houdt de organisatie sterk rekening met de lokale context waarin ze actief is. Het gaat om een Nederlandstalig initiatief (dit slaat op de algemene werking, niet op de taal die de deelnemers spreken) waarvan de werking hoofdzakelijk in Vlaanderen en/of Brussel plaatsvindt.

Beoordelingscriteria

  • Het warme sportinitiatief versterkt de lokale verankering
  • Het is een in de tijd duurzaam initiatief. Dit betekent dat het verankerd is in de werking van de initiatiefnemer én in de lokale wijk/dorp/regio.
  • De organisatie staat open voor meer dan haar reguliere en vaste deelnemers, leden, …
  • Er is een duidelijke koppeling aan sportparticipatie (georganiseerd, andersgeorganiseerd of niet-georganiseerd)
  • Het warme sportinitiatief heeft oog voor de verschillende doelgroepen die haar omgeving rijk is

Je vindt alle info op dit Deel je idee-platform. Heb je daarbij nog een vraag, mail dan naar deeljeidee [at] sport.vlaanderen.