Oproep voor deelnemers: opleiding Sport en Vluchtelingen

item_left

abigail-keenan-unsplash

item_right

Oproep voor deelnemers: opleiding Sport en Vluchtelingen

bart

Sport kan een krachtig instrument zijn om het welzijn en de sociale inclusie van vluchtelingen en asielzoekers te bevorderen. Dat is het uitgangspunt van het actieprogramma dat PLAY International voorstelt en dat sinds januari 2020 medegefinancierd wordt door de Europese Commissie en de Stichting SUEZ.

PLAY International wil toekomstige trainers opleiden in aangepaste sociaal-sportieve sessies voor opvangcentra en sportverenigingen die werken met kinderen, tieners en families die asiel zoeken.
 
Deze sessies zijn gecocreëerd en gemodelleerd met partners uit Ile-de-France en Europa, zoals Futbol Mas en Sport et Citoyenneté. De thema's die aan bod zullen komen zijn conflictbeheersing, emotioneel beheer, communicatie en samenwerking; ze zijn speciaal ontworpen om aan de behoeften van de verschillende doelgroepen te voldoen. Het doel van deze opleiding is nu de Europese actoren die betrokken zijn bij de opvang van verbannen personen extra instrumenten aan te reiken.
 
Criteria:

  • Een organisatie zijn die reeds met structuren heeft gewerkt of in direct contact staat met vluchtelingen en/of asielzoekers (sport of sociaal);
  • Een organisatie zijn die in een van de lidstaten van de EU is gevestigd;
  • De opleiding gaat door tussen mei en juli 2022

Troeven:

  • In staat zijn om met zijn tweeën te komen zou een voordeel zijn;
  • Beschikken over opleidingsvaardigheden;
  • Kennis van het asielmilieu, de asielprocedures en de asielproblematiek;
  • Alle kosten worden gedragen door Play International (inc. verplaatsing en overnachtingen) 

 
Als u aan de criteria voldoet en geïnteresseerd bent, nodigt PLAY International u uit om u kenbaar te maken door de onderstaande vragenlijst in te vullen en naar het volgende adres te sturen: lab.assistant [at] play-international.org.