Oproep voor sportfederaties: teken in op een coachingstraject rond kansengroepen

item_left

item_right

Oproep voor sportfederaties: teken in op een coachingstraject rond kansengroepen

Pieter

Ben je als sportfederatie of OSV op zoek naar een klankbord rond een uitdaging richting kansengroepen? Teken dan in op een individueel coachingstraject met een coach die Demos voor je vindt. Je leest hieronder hoe het in zijn werk gaat en hoe je inschrijft.

Waarover gaat het? De maatschappij verandert en op sociaal-sportief vlak verandert er heel wat. Sportfederaties nemen een groeiende rol op naar kansengroepen. Maar hoe begin je eraan? Hoe zorg je voor haalbare uitdagingen, binnen de mogelijkheden van jouw federatie en clubs? Of wat doe je als je op uitdagingen botst? Hoe maak je als federatie je ambities concreet? Waar leg je de horizon en waar vind je sterke en mooie voorbeelden? Demos zoekt met jou naar een ideale coach voor je leervraag die je gedurende een traject van 3 à 5 contactmomenten begeleidt.

Hoe werkt het?

  • Stap 1: Een intakegesprek. Onze Demos-medewerker doet tussen oktober en november een intakegesprek om te bekijken wat we kunnen doen voor jouw organisatie. Samen bakenen we je leervraag af en verkennen we op welke manier een externe coach jou kan helpen tijdens een traject van 3 à 5 contactmomenten. We peilen ook naar het engagement en ambitie van de federatie. Daarmee gaan we aan de slag. Als we in de zomermaanden al een intakegesprek hielden en de leervraag, de ambitie en het engagement zijn helder, kunnen we deze stap overslaan.
  • Stap 2: Demos regelt een date. We zoeken in ons netwerk naar een coach die een antwoord vind op je leervraag: iemand die voldoende terreinkennis heeft en vooral ook expertise heeft opgebouwd rond het beantwoorden van je leervraag.  
  • Stap 3: Daten maar! Samen bekijken jullie hoe het coachingstraject het best wordt ingezet en of er een klik is. Een traject duurt 3 à 5 coachingsmomenten en wordt ergens gepland in de periode tussen december 2023 en juni 2024. De coach plant samen met jouw organisatie de contactmomenten in.

Wat doet Demos? Demos doet een intakegesprek en volgt de 1 op 1 coachingsgesprekken op. We vergoeden de coaches voor hun inspanningen om leergierige federaties en OSV’s te coachen. Daarnaast organiseren we vanuit Demos ook een ‘coach the coach’ programma, zodat de coaches gewapend en in hun sterkte aan de start staan.

Hoe schrijf je je in? Via dit korte inschrijvingsformulier. We nemen dan vervolgens contact op met jou. Je kan ook altijd aan pieter.smets [at] demos.be laten weten dat je het formulier invulde. De inschrijfdeadline is 11 november 2022.