PANACHE: eerste hulp bij amateurkunstenbeleid

item_left

item_right

PANACHE: eerste hulp bij amateurkunstenbeleid

an

Forum voor Amateurkunsten ontwikkelde een gloednieuwe tool die steden en gemeenten op weg helpt hun amateurkunstenbeleid verder uit te diepen. Deze heeft ook oog voor jongeren, partnerships en doelgericht werken.

Amateurkunstenaars kunnen vaak rekenen op ondersteuning van hun stad of gemeente. Maar soms zijn de maatregelen onvoldoende zichtbaar of is het geheel aan mogelijkheden flou geworden doorheen de tijd. Bovendien zijn er veel spelers actief, elk met hun eigen aanbod en missie. En toch vallen er soms gaten in het beleid…

Hoe kan jouw lokale overheid of organisatie nog steviger inzetten op kunst in de vrije tijd? Niet enkel vanuit ad-hoc maatregelen, maar doelgericht vanuit een coherente visie. Panache zet je op weg om verbeterpunten scherp te stellen en puzzelstukjes aan te dragen in antwoord op pertinente vragen.

Panache overloopt met jou:

  • Wie behoort tot de doelgroep?
  • Welke steunmaatregelen zijn er? Welke zijn er tekort?
  • Waar bevinden zich (potentiële) partners? Waar is er overlap?
  • Hoe maken we sàmen werk van gedeelde doelstellingen?
  • Hoe communiceren we onze visie en nodigen we uit tot complementair werken?

Jij brengt een ploeg samen (beroepskrachten, mandatarissen, vrijwilligers): al wie volgens jou betrokken moet zijn en over grote lijnen kunnen nadenken. Panache loodst je doorheen het denkproces. Via kritische vragen, voorbeelden en leestips, kom je tot nieuwe inzichten, bepaal je finaliteiten en eigen accenten en vertaal je deze naar concrete acties. Lees meer over Panache op deze website.

Eerste beeld: Marco VerchCC BY 2.0