Projectoproep Arts in Society Award 2018-2019

item_left

item_right

Projectoproep Arts in Society Award 2018-2019

hasna

Heb jij een bijzondere belangstelling voor maatschappelijke uitdagingen? Ben je geprikkeld om deze artistiek te vertalen? Durf je het vertrouwde terrein verlaten om een participatief project op poten te zetten samen met mensen in een kwetsbare positie? Neem dan deel aan de Arts in Society Award!

De Arts in Society Award is een projectoproep van Cera in samenwerking met Demos en verschillende kunsthogescholen uit Brussel en Vlaanderen. Met Arts in Society Award willen we jonge kunstenaars die actief zijn in verschillende disciplines stimuleren om een participatief kunstproject te ontwikkelen dat inspeelt op een maatschappelijke uitdaging. En dit in samenwerking met een partnerorganisatie die vanuit haar dagelijkse werking in contact is met mensen in een kwetsbare positie.

Voor wie?

Deze projectoproep is gericht aan alumni, onderzoekers, bachelor- en masterstudenten en studenten van de specifieke lerarenopleiding van het KASK & Conservatorium / School of Arts HoGent, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, LUCA School of Arts, PXL-MAD School of Arts en Sint Lucas Antwerpen.

Je kan meerdere keren deelnemen aan de Arts in Society Award, maar maximum één keer in elk van de volgende categorieën: als bachelorstudent, masterstudent, student specifieke lerarenopleiding, alumnus en onderzoeker. Als alumnus kom je in aanmerking tot maximum drie jaar na het laatst behaalde diploma bij de betrokken kunsthogescholen.

We moedigen samenwerking met andere jonge kunstenaars aan, maar je kunt ook individueel een projectvoorstel indienen.

Waarom deelnemen?

  • Voor projecten van een individuele student/alumnus/onderzoeker is er tot 1.000 euro werkingsbudget.
  • Voor projecten met minstens 3 studenten/alumni/onderzoekers is er tot 2.500 euro werkingsbudget voor de partnerorganisatie die instaat voor het budgetbeheer.
  • Je project past misschien wel in een opleidingsonderdeel dat je volgt. Vraag dit zeker na bij je docenten!
  • Je bouwt heel wat praktijkervaring op. Je krijgt de kans om samen te werken met andere kunstenaars, een socialprofitorganisatie en mensen in een kwetsbare positie. Je leert projectmatig werken waarbij je onder andere een plan van aanpak en budget opstelt. Je krijgt de kans om te experimenteren met participatieve methodieken.
  • Je ervaart hoe kunst en hoe jij als kunstenaar een impact genereren op de samenleving en bij mensen.

Hoe deelnemen?

  1. Surf snel naar www.artsinsocietyaward.be en download daar het deelnameformulier. Op die website vind je ook alle informatie en voorwaarden.
  2. Zoek een promotor in de kunsthogeschool waaraan je verbonden bent of gestudeerd hebt die je kan coachen tijdens het project.
  3. Zoek een partnerorganisatie in Vlaanderen of Brussel die vanuit haar dagelijkse werking in contact staat met mensen in een kwetsbare positie en samen met jou een project wil opzetten. Ontdek op de website van de Arts In Society Award hoe je de geschikte organisatie vindt voor jouw project of in jouw buurt of laat je inspireren door een aantal projectideeën van organisaties.
  4. Werk aan de hand van het deelnameformulier een projectvoorstel uit samen met je promotor en de partnerorganisatie.
  5. Stuur het deelnameformulier ten laatste op 3 december 2018 naar info [at] artsinsocietyaward.be

We laten je voor de kerstvakantie weten of je project geselecteerd is. Je project kan dan starten vanaf 1 januari 2019. Het wordt gelauwerd en voorgesteld aan een publiek in oktober of november 2019. Ten laatste eind december 2019 loopt je project af.

Vragen? Contacteer Ann Van de Vyvere via info [at] artsinsocietyaward.be of het nummer +32 468 12 69 90.